Symptomen van een allergie voor kleding

October 31

Symptomen van een allergie voor kleding

Een allergische reactie op kleren is heel gebruikelijk en wordt meestal veroorzaakt door de textiel, verfstoffen, lijm, formaldehyde afwerking harsen en chemische additieven in de stof aanwezig. De allergische reactie resulteert meestal in een soort allergische huidontsteking allergische contactdermatitis genoemd. Spreken met uw arts als u een allergische huidontsteking voor de juiste diagnose en behandeling ontwikkelt.

Oorzaken van allergische reactie op kleding

Een allergische reactie op kleding wordt meestal veroorzaakt door de lijm, kleurstoffen, looien agenten, chemische additieven en formaldehyde afwerking harsen die worden gebruikt bij de behandeling van het weefsel in tegenstelling tot de stof zelf. Kleding of stof die is besmet met olie, vet, creosoot, toonhoogte of koolteer kan een allergische reactie zoals folliculitis of acne veroorzaken.

Urushiol is een soort olie in klimop en eiken planten aanwezig. Wanneer deze olie in contact met uw kleding krijgt, kan dit leiden tot allergische contactdermatitis. Metalen stofdeeltjes met inbegrip arseentrioxide evenals Antimoontrioxide kunnen vasthouden aan je kleren en veroorzaken allergische contactdermatitis en rode, verheven, blaarvorming laesies. De tailleband en de bustehouders gebruikt in broek en ondergoed veroorzaken allergische contactdermatitis in de gebieden van de huid dat zij in contact met zijn geweest.

Immune reactie op kleding

Tijdens een allergische reactie herkennen IgE antilichaam cellen chemische structuren die worden gebruikt bij de behandeling van stoffen en kleding als buitenlandse en gevaarlijk. Deze IgE plasmacellen beginnen met de productie van IgE allergische antistoffen die invoert van de systemische circulatie. De nieuw geproduceerde antistoffen binden aan pro-inflammatoire mestcellen voering van de huid. Wanneer gekoppeld aan allergische antistoffen IgE-specifieke, mestcellen degranulate en vrijgeven van histamine en andere immuun bemiddelaars/mediators in de bloedbaan. Histamine is een belangrijke immuun bemiddelaar die verwijdt en verhoogt de permeabiliteit van de bloedvaten. Hierdoor zijn vocht en toxines te lekken aan de bovenste laag van de huid, wat resulteert in de huidontsteking geobserveerd gedurende een allergische reactie.

Symptomen van een allergische reactie op kleding

Allergische contactdermatitis is één van de meest voorkomende symptomen van een allergische reactie op kleren. Het veroorzaakt roodheid, zwelling en ontsteking van de huid, evenals de jeukende, verheven zinderende laesies. De blaren vaak breken en lekken van vloeistoffen die uiteindelijk korst over, waardoor de huid schilferige. Chronische jeuk en ontstekingen zorgt ervoor dat de huid donkerder en worden gebarsten en leerachtig. Acne en folliculitis kunnen vloeien uit olie verontreiniging van kleding. Symptomen van folliculitis zijn jeuk, puistjes en een uitslag in de buurt van haarfollikels blootgesteld aan de stof. Zinderende en rode laesies zijn ook waargenomen wanneer metalen stofdeeltjes in kleding combineren met zweet.

Behandeling en vergoeding

Als u heb je een allergie kleren weet, is de beste behandeling strikte vermijden. Ook moet u raadplegen uw arts over het nemen van een allergietest om te bepalen van het exacte toevoegingsmiddel dat de allergische reactie veroorzaakt. Actuele corticorsteroids en calcineurin kunnen worden geadviseerd door uw arts voor het verlichten van de jeuk en huiduitslag. Antihistaminica zijn effectief in het verlichten van de jeuk, roodheid en ontsteking.


gerelateerde artikelen