Is het gezond om te eten van Ham?

August 25

Is het gezond om te eten van Ham?

Of ham uw favoriete Pasen traktatie of een regelmatige verwennerij is, het is niet een van de gezondste vlees-opties. Ham biedt een heleboel eiwit en sommige vitaminen en mineralen, maar het is ook hoog in zowel natrium en vet. Wanneer je besluit om te eten van ham, kiezen voor de gezondere versie van extra mager ten opzichte van de reguliere versie, aangezien dit u zowel vet en calorieën bespaart.

Calorieën en macronutriënten

Een 3-ounce portie regelmatige geroosterde vlees zonder been ham biedt 151 calorieën, 19.2 gram van eiwit en 7,7 gram vet, met inbegrip van 2,7 gram verzadigd vet en cholesterol 50 milligram. Dit is 38 procent van de dagelijkse waarde voor eiwit, 12 procent van de DV voor vet, 14 procent van de DV voor verzadigd vet en 17 procent van de DV voor cholesterol als u een 2.000-calorie dieet volgen. Kiezen voor extra mager ham zal in plaats daarvan bespaart u 28 calorieën, 3 gram vet, 1.2 gram verzadigd vet en 5 mg cholesterol.

Vitaminen en mineralen

Elke portie ham biedt u met 41 procent van de DV voor thiamine, 16 procent van de DV voor riboflavine, 26 procent van de DV voor niacine, 13 procent van de DV voor vitamine B-6 en 10 procent van de DV voor vitamine B-12. Deze B-vitaminen zijn essentieel voor het houden van uw lever, de huid, de ogen en het haar gezond en voor het draaien van het voedsel dat je in energie voor je lichaam eet. Ham bevat ook 24 procent van de DV voor fosfor, 10 procent van de DV op kalium en 14 procent van de DV voor zink in elke portie. Fosfor moet u voor de vorming van DNA, kalium voor werking voor zenuwen en spieren en zink voor een gezond immuunsysteem.

Natrium overwegingen

Ham is zeer hoog in natrium, met 1.275 milligram in een 3-ounce portie. Dit is bijna alle van de aanbevolen dagelijkse limiet van 1.500-milligram voor mensen met hoge bloeddruk en meer dan de helft van de limiet van de 2300-milligram aanbevolen voor gezonde mensen. Nuttigen van teveel natrium verhoogt uw risico voor hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten.

Verwerkt vlees gezondheidsrisico 's

Verwerkt vlees, zoals ham, verhogen ook uw risico voor vele gezondheidsproblemen. Een studie gepubliceerd in "Huidige atherosclerose verslagen" in December 2012 gevonden dat de consumptie van vlees was gekoppeld aan een hoger risico op hart-en vaatziekten en type 2 diabetes. Een andere studie, gepubliceerd in "PLOS Medicine" in 2007, vond dat eten vlees verhoogt uw risico voor kanker van de dikke darm- en longkanker verwerkt. Je zou beter af zijn het kiezen van de vis, zonder vel kip of vegetarische bronnen van eiwitten.


gerelateerde artikelen