Wat voedingsstoffen gaan verloren wanneer een appel oxideert?

September 10

Wat voedingsstoffen gaan verloren wanneer een appel oxideert?

Overzicht

Een lid van de familie van de roos, de appel is een vrucht met vele gezondheidsvoordelen. Appels zijn rijk aan polyfenolen, een soort fytochemische. Fytochemicaliën zijn geen vitaminen, maar eerder plantgerelateerde voedingsstoffen die nuttig zijn voor het lichaam op een manier die niet worden beschouwd als essentieel voor leven. De polyfenolen in apple zijn krachtige antioxidanten die boost immuniteit en schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Volgens Dr. Ray Strand, vrije radicalen cellulaire schade veroorzaken en een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van degeneratieve aandoeningen zoals artritis en hart-en vaatziekten.

Enzymatische Browning

Het frisse, bleke oppervlak van het vlees pas gesneden apple draait bruin wanneer blootgesteld aan lucht--een proces genaamd enzymatische bruinen. Enzymatische bruinen is zichtbaar bewijs van de apple oxidatie. Dit proces begint wanneer een enzym genaamd polyphenoloxidase (PPO) met zuurstof en de fenolische verbindingen deel uitmaakt van de appel reageert. Wanneer een appel wordt gesneden, begint PPO om te interageren met zuurstof en phenolic compounds, genaamd voor looistoffen, binnen de appel. PPO van actie tannines culmineert in de productie van melanines, die een donker bruine pigment dat is kenmerkend hebben voor enzymatische bruinen.

Volgens de voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) is ezymatic browning verantwoordelijk voor ongeveer 50 procent van de verliezen tijdens de groenten- en fruitproductie.

Quercetine

De fenolische samengestelde quercetine is een flavanoid. Flavanoids zijn het chemische verbindingen die de kleur van de vruchten bepalen. Quercetine is een krachtige antioxidant. Gelegen in de Apples huid, heeft het een krachtiger anti-oxidant capaciteit dan vitamine C. Een geschilde appel heeft minder fenolische verbindingen en heeft minder zuurstof-opruiming capaciteit dan een appel met de huid. De antioxidant potentie van een appels flavanoids is dus verminderd door het proces van oxidatie.

Met ingang van 2010 de American Cancer Society rapporten, quercetine wordt bestudeerd om te kunnen evalueren het nut ervan in de preventie en behandeling van kanker, hart-en vaatziekten en prostatitis; de organisatie kan niet alle aanbevelingen doen totdat deze klinische studies voltooid zijn. Quercetine is verkrijgbaar als voedingssupplement; Raadpleeg uw arts alvorens quercetine supplementen.

DOPA

De fenolische samengestelde dihydroxyphenylalanine, ook bekend als DOPA, is de voorloper van dopamine, een neurotransmitter die een centrale rol in het beloningssysteem in de hersenen speelt. Het speelt een rol in de geestelijke gezondheidszorg, met lage dopamine dat u risico loopt voor sociale angst. PPO interageert met DOPA en zuurstof naar de vorm dopaquinone en uiteindelijk melanine. Door interactie met DOPA, vermindert PPO de hoeveelheid DOPA beschikbaar in een appel.

Vitamine C

Vitamine C of ascorbinezuur, is een in water oplosbare vitamine die bekend om zijn anti-oxidant en immuniteit-verbeterende eigenschappen. Appels bevatten vitamine C. Volgens de FAO is vitamine C wordt vernietigd door oxidatie en is de vitamine gemakkelijkst verloren tijdens de bewerking, de opslag en koken. Vitamine C heeft een remmende invloed op enzymatische bruinen. Toepassing van vitamine C of citroensap op het snijvlak van een appel zal tijdelijk arresteren enzymatische bruinen.


gerelateerde artikelen