Bijwerkingen van Micardis 80 Mg

October 21

Bijwerkingen van Micardis 80 Mg

Micardis, de merknaam voor de telmisartan generiek geneesmiddel is een medicijn in een klasse van medicijnen bekend als angiotensine-II-receptorantagonisten. Het werkt door het verminderen van de chemische stoffen in het lichaam die ervoor zorgen dat bloedvaten naar samentrekken en natrium en vloeistof worden opgeslagen door de nieren, waardoor verlaging van de bloeddruk, zegt Drugs.com. Micardis is verkrijgbaar op recept alleen, en kan leiden tot bepaalde bijwerkingen.

Griep-achtige symptomen

Micardis kan veroorzaken griep-achtige symptomen, met inbegrip van een loopneus of verstopte neus, keelpijn, hoest en vermoeidheid, zegt Drugs.com. Deze bijwerkingen kunnen tijdelijk zijn en na verloop van tijd afnemen als het lichaam raakt gewend aan Micardis. Zoute neussprays en keel druppels kunnen helpen verlichten nasale symptomen, keelpijn en hoesten. Met behulp van luchtbevochtiger nachts kan ook voordelig zijn. Als deze symptomen in combinatie met koorts, gezwollen lymfeklieren, sinus pijn en druk en dik geelgroen slijm optreden, moet een arts worden gemeld voor verdere behandeling.

Hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken

Hoofdpijn en duizeligheid kunnen optreden terwijl nemen Micardis 80 mg. patiënten uiterste voorzichtigheid gebruiken moet tijdens het rijden of bedienen van gevaarlijke machines, totdat ze weten hoe de Micardis zullen aangaan. Gebruikers die last hebben van hoofdpijn en duizeligheid moeten hun bloeddruk genomen om ervoor te zorgen dat er binnen een normale bereik. Deze bijwerkingen kunnen verminderen na verloop van tijd als het lichaam raakt gewend aan Micardis.

Seksuele effecten

Micardis kan seksuele bijwerkingen veroorzaken in sommige gebruikers. Symptomen zijn een onvermogen te handhaven een erectie, een verminderde interesse in seks of een verlies in het seksuele vermogen of verlangen, volgens MayoClinic.com. Een arts moet worden aangemeld als deze bijwerkingen lastig worden. Een arts overwegen veranderen van de medicatie regime of voorschrijven van een medicijn voor de behandeling van seksuele disfunctie.

Maagpijn en diarree

Patiënten die Micardis kunnen 80 mg ervaren maagpijn en diarree. Inname van Micardis met voedsel of melk kan helpen verminderen deze effecten. Sommige patiënten kunnen vinden het nuttig om Micardis in de avonduren te gastro-intestinaal ongemak te verminderen. Ernstige diarree kan uitdroging veroorzaken, en de onmiddellijke aandacht van een arts alvorens een andere hoeveelheid Micardis moet worden gebracht.


gerelateerde artikelen