Wat betekent het als mijn gezicht krijgt zeer rood en warm tijdens de training?

October 23

Een rood gezicht krijgen tijdens de oefening is zo normaal als het zweten voor sommige mensen. In de meeste gevallen een rood gezicht na oefening is volkomen normaal en geen reden tot bezorgdheid. Het komt vaker voor bij mensen met eerlijke huid en is slechts een deel van uw genetische make-up. De hoeveelheid tijd die nodig is voor uw gezicht om terug te keren naar normaal ook varieert tussen individuen. Factoren zoals fitness-niveau en de intensiteit van de oefening zal ook invloed hebben op het niveau van roodheid.

Inspanning en verkeer

Wanneer u uit te oefenen begint, plaatsvinden veel veranderingen in je lichaam. U sneller ademen, en je longen harder werken om de bloedsomloop te voorzien van meer zuurstof. De increasea van uw hartslag als je hart werkt harder om het bloed stroom naar de spieren waarmee u werkt. Zodat uw cardiovasculaire systeem harder werken kan, verbreden kleine bloedvaatjes en haarvaten om te leveren van zuurstof naar de spieren en het verwijderen van afvalproducten. Deze uitbreiding heet vasodilatatie en maakt je gezicht redden zoals meer bloed door de haarvaten onder uw huid wordt uitgevoerd.

Warmteafgifte door vasodilatatie

Als je oefenen en je spieren werken, verhoogt je lichaamstemperatuur. De verwijde bloedvaten voeren een verhoogde bloedtoevoer naar de huid waar het warmte aan je omgeving overdraagt om te voorkomen dat u oververhitting. Je zweet ook om te koelen. Beide van deze factoren kunnen leiden tot een rode gezicht, en u kunt uw gezicht om Roder wanneer het uitoefenen in warm weer dan in koel weer verwachten. Echter, als een rood gezicht is ook gecombineerd met duizeligheid, misselijkheid of vermoeidheid, dit kan worden veroorzaakt door andere redenen en u moet stoppen met het uitoefenen onmiddellijk.

Andere oorzaken van roodheid

Een rood gezicht tijdens het sporten kan normaal voor veel mensen, maar als het vergezeld van een droge mond, dorst en duizeligheid veroorzaken gaat, kan het een teken zijn van uitdroging. Dit kan leiden tot hyperthermie of zonnesteek die een ernstig medisch probleem is. Symptomen van hyperthermie zijn een rood gezicht; duizeligheid; misselijkheid; snel, ondiepe ademhaling; braken; en een snelle hartslag. Als je rood gezicht wordt begeleid door deze symptomen of door duizeligheid, hartkloppingen of ademhalingsproblemen, moet dan u een medische professional. De huid toestand rosacea kan ook worden verergerd door oefening, waardoor je gezicht roder.

Afzwakking van de rode

Terwijl u onwaarschijnlijk om te stoppen met je gezicht rood krijgen bent wanneer u de oefening, zijn er preventieve maatregelen u nemen kunt om de roodheid te minimaliseren. Drink veel water om te houden jezelf gehydrateerd en oefenen in een koele omgeving. Als je buitenshuis te oefenen, te voorkomen dat het midden van de dag en het begin van de middag tijdens de zomermaanden, zoals het laag houden van je lichaamstemperatuur de roodheid minimaliseren kan. Wijde kleding en verminderen de intensiteit van de training te verminderen roodheid.


gerelateerde artikelen