Ergotherapie Hand oefening methoden voor de slachtoffers van de beroerte

March 3

Ergotherapie Hand oefening methoden voor de slachtoffers van de beroerte

Een beroerte is vaak een ernstig invaliderende voorkomen en de beperkingen die je met het functionele gebruik van uw hand hebben kunt kunnen invloed hebben op elk aspect van uw leven. Uw ergotherapeut (OT) zal u begeleiden door een verscheidenheid van concrete en doeltreffende oefeningen om te herstellen van de normale bereik van de beweging aan uw hand, uw sterkte te verhogen en fijne motorische coördinatie. Als u op al deze gebieden verbeteren, zal u zitten kundig voor functionele dagelijkse taken uitvoeren zoals het handschrift, voorbereiding van de maaltijd en zelfzorg.

Toon restauratie

Vanwege de neurologische veranderingen die uw hersenen en zenuwen te aan de slag lijden hebben, ontvangen je spieren ongepast opdrachten om te ontspannen of contract. Dit proces zorgt voor verhoogde Toon, waardoor uw hand greep vast in een vuist of houd strak in een rechte vinger positie, of verminderde Toon wat resulteert in uw hand flopping rond zonder enige controle. Uw OT zal het uitvoeren van dagelijkse bereik-van-motion oefeningen om je arm te stimuleren van genormaliseerde passieve bereik van de beweging. Ze kan functionele elektrische stimulatie of pees druk gebruiken om uw spieren te bewegen meer normaal. Een spalk kan uw hand om open te houden als uw flexie Toon ernstig worden vermeld.

Actief bijgestaan verkeer

Eens u ongeveer normale passieve bereik van de beweging hebt, zal uw OT therapie om te herstellen van actieve beweging in werking stellen. Het plaatsen van uw hand in een gravity geëlimineerd positie voor oefening om de bewegingen zo gemakkelijk mogelijk te maken, zal uw therapeut u aanmoedigen te verplaatsen van uw hand en pols voor jezelf. Hij kan een massage trillingen over de spiervezels gebruiken om te helpen je hersenen om te onthouden welke spiervezels te stimuleren. Uw therapie zal zich richten op de overgang u van bijna volledige afhankelijkheid van uw therapeut voor verkeer naar belangrijke actieve beweging met alleen een beetje hulp van uw therapeut.

Actieve Range of Motion

Wanneer u kunnen bewegen van je hand consequent bent, zal uw OT duw je naar je hand afzonderlijk verplaatsen. Door het opleiden van u over de kwaliteit van uw bewegingen, zal uw OT helpen u perfect en normaliseren van de coördinatie van uw hand en u helpen om te voorkomen dat abnormale bewegingspatronen te ontwikkelen. U kan ook worden belast op de juiste techniek met zelf waaier van motie of gebruik van uw onaangetast hand om te helpen uw getroffen hand bewegen.

Fijn motorische controle

Met volledige verkeer hersteld, zal uw therapie verschuiving te concentreren op de fine tuning van uw spiercoördinatie. Repetitieve taken zoals haringen ingebruikneming een pegboard of op bouten moeren schroeven zal uitdaging je verminderde coördinatie. Deze frequente praktijk zal helpen uw hersenen te reorganiseren van de componenten van de motorische controle u kunt gebruiken bij het bereiken van normaal gebruik van uw hand. De sluiting van uw therapie is gericht op het gebruik van uw hand in functionele activiteiten verder fine-tunen van uw fysieke capaciteiten.


gerelateerde artikelen