Diabetes voorzorgsmaatregelen

March 5

Diabetes voorzorgsmaatregelen

Diabetes mellitus is een groep van ziekten van het vermogen van het lichaam te produceren of gebruiken van insuline, een hormoon nodig om bloedsuiker omzetten in energie. Overtollige bloed suiker in het lichaam veroorzaakt ernstige complicaties inclusief diabetische schok of komma. Geen genezing bestaat voor diabetes, maar de voorwaarde is controleerbaar door goede behandeling en levensstijl veranderingen. De drie meest voorkomende soorten diabetes omvatten zwangerschapsduur diabetes, type 1 en type 2. Vanaf 2007 lijden 23,6 miljoen Amerikanen aan diabetes; 5,7 miljoen Amerikanen zich niet bewust zijn zij lijden aan de aandoening, meldt de American Diabetes Association. Diabetische voorzorgsmaatregelen begrijpen is essentieel om complicaties te voorkomen.

Voetverzorging

Diabetici lijden vaak aan zintuiglijke verlies in hun voeten, ook bekend als neuropathie. Symptomen zijn gevoelloosheid, tintelingen en een gevoel van "spelden en naalden." Verminderd gevoel in de mond veroorzaakt verwondingen aan onopgemerkt. Een kleine blessure zoals een verlaging van onbehandeld of callus vaak verandert in een diabetische voet ulcera. Voet ulcera raken vaak besmet; juiste behandeling is van cruciaal belang om te voorkomen dat amputatie. Een persoon met diabetes moet de voeten dagelijks met lauw water, wassen, adviseert FamilyDoctor.org. Inspectie van voeten na het wassen is cruciaal voor het identificeren van probleemgebieden. Patiënten moeten niet behandelen van eelt of bunions thuis zonder eerst spreken naar een medische professional. Hoewel patiënten lotion gebruikt kunnen om te hydrateren hun voeten, geldt ze niet het tussen de tenen. Een bezoek aan een podoloog voor teennagel garneersels en andere behandelingen wordt aangeraden via zelf behandelen.

Obesitas

Obesitas blijft de belangrijkste risicofactor voor diabetes type 2, volgens de American Diabetes Association. Extra lichaamsgewicht verhoogt de werklast van het hart en vermindert het vermogen van het lichaam te produceren of insuline te gebruiken. De vereniging voegt verliezende 10 tot 15 pond en uitoefening van 30 minuten per dag vijf keer per week vermindert het risico van diabetes te ontwikkelen door 60 procent van de patiënten. Kleine levensstijlveranderingen, met inbegrip van dieet en lichaamsbeweging vermindert het gewicht, wat resulteert in verminderde risico voor het ontwikkelen van diabetes. MayoClinic.com suggereert controle van gewicht op een wekelijkse basis. De kliniek wijst erop dat mensen die zich wekelijks te wegen of meer hebben een grotere kans om gewichtsverlies te bereiken.

Mondverzorging

Alle soorten diabetici moeten zich richten op mondverzorging, suggereert MayoClinic.com. Er is een verhoogde prevalentie van gomziekte bij mensen met diabetes verslagen de American Diabetes Association. GOM-infectie en andere complicaties kunnen leiden een hoger tarief van tandverlies dan niet-diabetici. MayoClinic.com adviseert diabetici te borstelen en flos tweemaal daags en bezoek een tandarts tweemaal per jaar. Een tandarts moet tandvlees gezwollen, rood of besmette inspecteren. Diabetes veroorzaakt meer genezing tijd; infecties vaak moeilijk te behandelen en kunnen snel vooruitgang. Niet-dringende tandheelkundige ingrepen moeten uitgesteld worden als niveaus van de glucose van het bloed instabiel is zijn, volgens de American Diabetes Association.


gerelateerde artikelen