Wat zijn de gevaren van het oefenen met een PICC-lijn?

December 9

Wat zijn de gevaren van het oefenen met een PICC-lijn?

Een verbond ingevoegd centrale katheter is een flexibele buis dat is ingevoegd in een patiënt arm boven de elleboog te vergemakkelijken van de levering van medicijnen en bloed trekt. Het is ongeveer 18 tot 24 inch lange en verdient de voorkeur omdat het blijven gedurende langere perioden dan middellijn katheters en intraveneuze lijnen. Een ander voordeel van PICC lijnen is dat ze meestal thuis kunnen worden gehandhaafd. Er zijn echter nog steeds voorzorgsmaatregelen u nemen moet bij het uitoefenen om te voorkomen dat het krijgen van een infectie of verdringt de PICC lijn. Dit zijn ernstige gevaren aan uw PICC lijn die mag niet lichtvaardig worden genomen.

Infectie

Een infectie is een gevaarlijke PICC lijn complicatie; geïnfecteerde PICC lijnen moeten worden verwijderd en vervangen. Vaak zijn patiënten ook verplicht om antibiotica om de infectie te nemen. Aan uw PICC verhoogt lijn nat de kans op infectie. Daarom, oefeningen zoals zwemmen moet worden vermeden wen je hebt een PICC-lijn. Je moet ook proberen en zweet wegblijven met uw PICC lijn, bij de uitoefening van.

Beweging van de lijn

PICC lijnen zijn ingehecht op zijn plaats om te voorkomen dat het verkeer of het verschuiven van de lijn. Echter kunnen hoge impact en vermoeiende bewegingen nog verjagen de PICC lijn misplaatst. Er is ook een gevaar voor het breken van de PICC lijn. Daarom moet u vermijden gewichtheffen en contact sport als deze inspannende beweging van de armen vereisen en botsingen kunnen inhouden.

Matige lichaamsbeweging

Matige lichaamsbeweging waarbij geen gebruik wordt een heleboel bovenlichaam beweging of tillen van zware voorwerpen vormt geen schade aan uw PICC lijn. In feite, kan het helpen voorkomen van complicaties zoals de bloedstolling, die vaker worden wanneer u sedentaire bent. Zolang er geen aan een onderliggende medische aandoening die maakt voor u met oefenen gevaarlijke, gevaar matige lichaamsbeweging als lopen geen. PICC lijnen zijn ontworpen om u deze onafhankelijkheid.

Juiste zorg

U moet de zorg voor u PICC lijn goed om te voorkomen dat infectie. Het gaat hierbij om het droog te allen tijde te houden. Wikkel het in een gaas of plastic wrap vóór het douchen en houdt het vrij van zweet. Als u ziet dat het wordt bevuild, wijzigen de dressing, volgt de instructies gegeven aan u door uw gezondheidszorg team. Altijd uw handen grondig wassen voordat het aanraken van de PICC lijn.


gerelateerde artikelen