Is tarwe gras een alkaliserende voedsel?

March 8

Is tarwe gras een alkaliserende voedsel?

Als het wordt afgebroken, produceert voedsel ofwel alkaliserende verbindingen of zuren, classificeren als alkalische-vormende of zuur-vormende in het lichaam. Een dieet rijk aan alkaliserende voedingsmiddelen ondersteunt de natuurlijke toestand van het lichaam of lichte alkaliteit, homeostase. Terwijl een beperkte hoeveelheid voedzame zuur-vormende voedingsmiddelen hebben hun plaats in een evenwichtige voeding, op lange termijn van de nadruk van deze voedingsmiddelen kan leiden tot zuur opbouw, die tot chronische low-grade metabole acidose, een conditie die gekarakteriseerd wordt door een lichaam van de licht zure pH leiden kan. Tarwe gras, net als de meeste groenten, kruiden en fruit, is alkalisch-vormende in het lichaam en bevat veel nuttige voedingsstoffen.

Tarwe gras

Tarwe gras is een voedselrijke plant gegroeid van een bepaald soort tarwe zaad dat spruiten van een week tot 10 dagen na het in water wordt geplaatst. Het jonge gras is zeer vezelig en moeilijk te verteren, dat is waarom het wordt meestal juiced voor consumptie. Tarwe gras is ongeveer 70 procent chlorofyl, en bevat ook vitaminen A, C en E, ijzer, calcium, magnesium, selenium, kalium en natuurlijke enzymen. Een 1-oz. portie tarwe gras SAP biedt 5 calorieën, 1 g koolhydraten, minder dan 1 g/stuk van eiwit en suiker en 6 procent en 10 procent van de dagelijkse waarden voor vitamine C en ijzer, respectievelijk.

Alkaliserende natuur

Tarwe gras is zeer alkaliserende, volgens "De pH-balans-dieet" en "Alkalize of sterven." Hoewel bijna alle planten een hoog hebben genoeg organisch zuur inhoud om hen lichtjes zuurrijk waarden op de pH-schaal, bijna alle groenten en kruiden zijn alkaline-vormende in het lichaam, en de meeste zijn matig tot zeer alkaliserende. Verse groentesap blends zijn onder de top meest alkaliserende voedingsmiddelen, vooral wanneer de mengsels sap gewonnen uit de meest alkalische-vormende groenten bevatten, met inbegrip van tarwe gras, peterselie, selder, wortelen en bieten. Sap gewonnen uit fruit zoals appels, papaja's, mango's en granaatappels alkaliserende kan zoeten plantaardige mengsels zonder hun alkaliserende aard aan het afnemen.

Gezondheidsclaims

Tarwe gras voorstanders beweren dat het biedt talloze voordelen voor de gezondheid, gedeeltelijk als gevolg van de hoge chlorofyl inhoud. Voorstanders geloven dat de structuur van chlorofyl nauw lijkt op die van hemoglobine, en suggereren dat het consumeren van tarwe gras SAP oxygenates het lichaam. Kleine hoeveelheden tarwe gras worden vaak aangeprezen als het met zoveel vitaminen en mineralen als grote hoeveelheden van andere groenten; één gemeenschappelijke eis is dat de inhoud van het vitamine-, mineraal- en aminozuur van een 1-oz. portie tarwe gras SAP vergelijkbaar met de geboden door 2,5 kg lommerrijke groene voeding is. Voorstanders beweren ook tarwe gras neutraliseert giftige stoffen en kankercellen kunt verkleinen. De American Cancer Society wijst erop, echter dat geen onderzoeken deze gezondheidsclaims bevestigen.

Overwegingen

Veel gewone consumenten van tarwe gras SAP zijn ook ruwe foodists, en geloven dat voedsel Verwarming vernietigt haar levende enzymen, waardoor zij minder voedzaam. Verwarming of bevriezing van tarwe gras SAP — en alle andere alkaliserende voedsel — eigenlijk doet enigszins af van de alkalische-vormende potentieel. Wat nog belangrijker is, vermindert het gebruik van pesticiden de alkaliserende bevoegdheden van alle levensmiddelen, biologische tarwe gras meer alkalisch-vormende in het lichaam dan conventioneel geteelde producten maken. Tarwe gras SAP heeft een sterke, grazige aroma dat sommigen onverteerbaar vinden misschien. Omdat geraffineerde suiker sterk in het lichaam verzurende is, echter, maakt zoetstoffen, een portie tarwe gras SAP met suiker de drank zuur-vormende.


gerelateerde artikelen