Knoflook verhoging van oestrogeen?

March 19

Knoflook verhoging van oestrogeen?

Knoflook is waarschijnlijk te verhogen van oestrogeen niet. In feite lijkt het niet alsof hormoonspiegels helemaal veranderen. Dit wil niet zeggen dat knoflook mag niet gunstig zijn voor uw gezondheid. Studies suggereren dat knoflook kan de progressie van cardiovasculaire ziekten vertragen, verbeteren van cholesterolgehalte, lagere bloeddruk en zelfs kanker, te bestrijden, met name als het gaat om hormoon-gevoelige soorten kanker zoals kanker van de borst of prostaat. Praat met een arts voordat u knoflook gebruikt voor de behandeling van elke medische aandoening.

Bewijs

Een studie gepubliceerd in maart 2001 "Journal of Nutrition" gevonden dat knoflook en de afgeleide verbindingen daarvan het metabolisme voor oestrogeen kunnen wijzigen. Het lijkt erop dat sulfiden in knoflook het reactievermogen van hormoon-ontvankelijk weefsel verminderen. Beurtelings, kan dit mogelijk remmen de ontwikkeling van hormoon-gevoelige soorten kanker zoals kanker van de borst. Deze sulfiden, echter niet lager — of raise — het niveau van oestrogeen in het lichaam; ze beïnvloeden alleen de mate waarin het menselijk organisme worden gemetaboliseerd door lichaamsweefsel. Knoflook lijkt ook te hebben hetzelfde effect op het metabolisme van testosteron, eventueel profiteren bij de behandeling van prostaatkanker.

Dosering

Als een voedingssupplement regelen niet de Food and Drug Administration op dezelfde manier regelt het recept en receptplichtige medicijnen, zodat doseringen afhankelijk van het merk variëren kunnen knoflook. Therapeutische doses, echter, zijn meestal ingesteld op 600 tot 1.200 mg per dag, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Praat met uw arts om te bepalen als knoflook u kunt profiteren.

Bijwerkingen

Hoewel knoflook wordt over het algemeen beschouwd als veilig, is het potentiële bijwerkingen, vooral wanneer genomen als een aanvulling. Misselijkheid, opgeblazen gevoel, slechte adem en lichaamsgeur kan optreden. Hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, verlies van eetlust en spierpijn zijn ook gemeld, maar deze bijwerkingen zijn zeldzaam. Knoflook kan nadelige interactie met antiplatelet en bloed Verdunnende medicijnen, waarschuwt de University of Maryland Medical Center.

Aanbeveling

Als uw oestrogeenniveaus laag zijn, is de juiste diagnose essentieel voor behandeling. Oestrogeen kunt neerzetten voor een verscheidenheid van redenen, met inbegrip van de perimenopauze, menopauze, polycysteus ovarium syndroom en prematuur ovarieel falen, slechts een paar te noemen. Medische professionals kunnen verschillende therapieën om oestrogeenniveaus naar een gezond gamma aanbevelen.


gerelateerde artikelen