Zwangere vrouwen kunnen eten wortelgroenten?

February 24

Zwangere vrouwen kunnen eten wortelgroenten?

Een voedselrijke, goed-rond gemaakte dieet kan helpen vrouwen hebben een gezonde zwangerschap en een gezonde baby te leveren. Uw zwangerschap dieet moet omvatten een breed scala aan voedingsmiddelen uit alle voedselgroepen, met inbegrip van groenten. Wortelgewassen aan je maaltijden toevoegen als een betaalbare manier om bevatten veel essentiële voedingsstoffen, verhogen van uw gezondheid en de gezondheid van uw baby.

Wortelgewassen

Groenten worden algemeen beschouwd als wortelgroenten als ze zijn het eetbare gedeelte van de plant die ondergronds groeit. Ware wortelgroenten omvatten wortelen, zoete aardappelen, bieten, knolraap, koolraap, radijs, jicama, cassave en gember. Knolgewassen die eigenlijk gemodificeerde plant stengels bevatten de vertrouwde knollen zoals aardappelen, terwijl gloeilamptype wortelgroenten uien, knoflook en sjalotten omvatten.

Nutriënten

Wortelgewassen omvat een grote variëteit van voedsel en daarom talloze voedingsstoffen toevoegen aan uw dieet van de zwangerschap. Volgens de Colorado aardappel administratief comité levert een 110 calorie middelgrote aardappel, met de huid, bijna de helft van je dagelijkse behoefte aan vitamine C, vezels, kalium en antioxidanten zoals carotenoïden en anthocyanen 2 g. Wortelen pak ook een voedingswaarde punch als een van de beste bronnen van vitamine A en beta-caroteen; ze zijn ook een goede bron van vitamine C en vezels. Volgens de nationale vereniging van de UI is de vaak gebruikte ui een goede bron van vitamine C en B-6, folaat, kalium, mangaan en vezels, allemaal terwijl het leveren alleen 64 calorieën en geen vet per Eénkop serveren grootte.

Toxoplasmose

Zwangere vrouwen worden vaak gewaarschuwd niet wijzigen kitty nest dozen tijdens de zwangerschap te wijten aan het risico van toxoplasmose, een infectie veroorzaakt door de parasiet Toxoplasma gondii. PubMed gezondheid merkt dat katten zijn de definitieve dragers van toxoplasmose, maar dat de parasiet wordt aangetroffen in veel diersoorten wereldwijd. Behandeling van rauw of onvoldoende verhit vlees kan de parasiet, overbrengen als kunt eten verontreinigde grond, die worden kan waarom sommige zwangere vrouwen worden gewaarschuwd tegen het eten van wortelgewassen. Aangezien wortelgroenten ondergrondse worden geteeld, kunnen gronddeeltjes vastklampen aan hun huid. Bepalen uw blootstelling aan toxoplasmose door grondig wassen en zelfs licht uw knolgewassen met een plantaardige borstel schrobben of door dun peeling de buitenhuid van de groente. U hoeft niet wortelgroenten uit uw dieet om volledig te verwijderen.

Congenitale toxoplasmose

Congenitale toxoplasmose treedt op wanneer de foetus is besmet met de parasiet Toxoplasma gondii via de zwangere moeder. Terwijl de moeder milde symptomen kan, kan de infectie in de foetus ernstige problemen veroorzaken. Voortijdige levering plaatsvindt in tot de helft van baby's met de parasiet besmet en kan leiden tot problemen met de ogen, oren, huid of ontwikkeling van het zenuwstelsel van de baby. Baby's in de baarmoeder en die zijn geboren met de infectie kunnen worden behandeld om te verminderen complicaties later in het leven, symptomen moet sterk genoeg zijn om aan te geven van een mogelijke infectie. Snijden van knolgewassen uit uw zwangerschap dieet is niet een aanbeveling van het preventie, volgens PubMed Health, hoewel zorgvuldig wassen van uw handen na het hanteren van rauw of onvoldoende verhit vlees een aanbeveling is.


gerelateerde artikelen