Kan cafeïne terugtrekking ertoe leiden dat u moe?

October 27

Kan cafeïne terugtrekking ertoe leiden dat u moe?

Wanneer je cafeïne op een dagelijkse basis drinkt, uw lichaam kunt gewend geraakt aan de effecten daarvan, en moet u wellicht het gevoel wakker en alert. Hoewel het belangrijk is om te bezuinigen op cafeïne, als je teveel drinkt, doen dit te snel kan ertoe leiden dat moe en leiden tot andere symptomen van intrekking. Verminder je inname geleidelijk om te minimaliseren van de schadelijke effecten en vraag uw arts wat uw verbruik zou moeten zijn.

Ontwenningsverschijnselen

Cafeïne stimuleert uw zenuwstelsel, dat vermindert vermoeidheid en helpt u wakker. Dus wanneer uw systeem wordt gebruikt voor dit, bezuinigen op cafeïne kan leiden tot een scala aan ongewenste symptomen, vooral als u uw inname te door te veel te snel verminderen. Bovendien, de meer cafeïne je gewend bent aan drinken, hoe intenser uw ontwenningsverschijnselen zal de meeste waarschijnlijk worden. Samen met wordt moe, kan zich ook voordoen hoofdpijn, spierpijn, depressie en prikkelbaarheid. U kan ontwikkelen maagklachten, misselijkheid of braken, of worden steeds zenuwachtig of angstig.

Preventie

Om te voorkomen dat de ontwenningsverschijnselen zoals vermoeidheid, bezuinigen op uw cafeïne geleidelijk. In plaats van te stoppen koude kalkoen, verminder je inname van een kopje koffie, thee of frisdrank per dag. Als u begint met het ontwikkelen van ontwenningsverschijnselen, verlaag dan uw inname van slechts een half kopje per dag of minder. Blijven dalen uw dagelijkse inname door dit bedrag om de paar dagen totdat je 200 tot 300mg per dag, die wordt beschouwd als een gematigde hoeveelheid consumeren. Hebt u bepaalde hygiënische omstandigheden, zoals hart-en vaatziekten, kan uw arts voorstellen dat u nog minder dan dit verbruikt.

Belang van de vermindering

U mag geneigd terug te keren naar uw normale cafeïne-inname te weren van vermoeidheid en andere ontwenningsverschijnselen, maar als uw huidige consumptie te hoog is, is het belangrijk om te bezuinigen. De Mayo Clinic definieert een zware inname van cafeïne als 500 tot 600mg per dag, dat het equivalent van vier tot zeven kopjes koffie is. Het nuttigen van teveel cafeïne kan leiden tot onaangename symptomen, ook zoals nervositeit, spier tremoren, een snelle pols en slapeloosheid, die kun je ook moe.

Aanvullende overwegingen

Voordat u op cafeïne bezuinigen, praat met uw arts. Hem vertellen hoeveel je drinkt, en hij kan u helpen bepalen wat uw inname moet evenals hoe snel om te bezuinigen. Als uw ontwenningsverschijnselen niet verdwijnen binnen een paar dagen, of als zij verergeren, medische hulp inroepen. Ook ervan bewust dat bepaalde pijnstillers en andere voedingsmiddelen cafeïne, bevatten zodat u kan het inname van meer dan u denkt.


gerelateerde artikelen