Jojoba olie effecten

September 21

Jojoba olie effecten

Overzicht

Jojoba-olie is afgeleid uit de zaden van struiken uit de familie van de Simmondsia gevonden in woestijnen in de wereld, en is gebruikt door inheemse Amerikanen eeuwenlang voor de behandeling van brandwonden en aan haar voorwaarde. Want jojobaolie is vergelijkbaar met Walvistraan, wanneer de verkoop van olie van de potvis werden verboden in 1973, de cosmetica-industrie begon met behulp van jojoba in plaats daarvan in huidverzorging en haarverzorging producten. Jojoba-olie heeft verschillende voordelen voor de gezondheid met zeer weinig bijwerkingen en zelfs toont belofte voor de behandeling van cholesterol.

Anti-inflammatoire effecten

Wetenschappers van de Ain Shams Universiteit departement van farmacologie en Toxicologie in Egypte onderzocht jojoba extracten om hun vermogen om de ontsteking te behandelen. In studies uitgevoerd op proefdieren, vonden de wetenschappers dat jojoba was een effectieve anti-inflammatoire, vermindering van zwelling, witte bloedcel proliferatie en niveaus van nitric oxide, een marker van inflammatoire en allergische voorwaarden. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voordat u jojoba als een anti-inflammatoire.

Als een Antioxidant

De bladeren van de plant jojoba bevatten een hoog gehalte van alpha-tocopherol, of vitamine E, een bekende antioxidant, volgens een studie gepubliceerd in een uitgave van 1994 van "Food Chemistry." Anti-oxidanten zijn gevonden in planten en voedsel, en helpen voorkomen of vertragen van de oxidatieve schade aan je lichaam die tot ziekte leiden kan.

Snijden Cholesterol

Onderzoekers voert een Nieuw-Zeelands studeren in 1981 gevoed konijnen een voedingssupplement van 2 procent van de jojoba-olie, die hebben geleid tot een vermindering van 40 procent van het bloed cholesterolniveaus, in vergelijking met soortgelijke bijvoederen van saffloerolie, die geen dergelijke gevolgen gehad. Echter, aangezien deze studies niet hebt verricht in menselijke proeven en er geen bewezen veilige of effectieve dosis voor jojoba inname bij de mens is, vermijdt u inname van jojoba tenzij aangegeven door uw arts.

Dermatitis twijfels

Hoewel over het algemeen veilig, zijn er een paar meldingen van contactdermatitis, een rode jeukende huiduitslag met blaren, in mensen met shampoo of haarconditioners met jojobaolie. Als je een gevoelige huid hebt, moet u gebruik van jojoba producten met de nodige voorzichtigheid of neem eerst contact op met uw dermatoloog.

Balans van de huid

Jojoba-olie is een chemische samenstelling die gunstig met de menselijke talg olie gevonden in de huid vergeleken is. Volgens een artikel van "Cosmetische dermatologie" in 2008, kan jojoba-olie daadwerkelijk helpen acne door vermindering van de olieproductie en ontbinding van overtollige natuurlijke olie in de poriën. Droge huid kan ook profiteren van actuele jojoba-olie, die als een effectieve vochtinbrengende crème fungeert.


gerelateerde artikelen