Negatieve effecten van geraffineerde suiker bij kinderen

August 5

Negatieve effecten van geraffineerde suiker bij kinderen

Geraffineerde of verwerkte suiker en voedingsmiddelen met geraffineerde suikers zoals koekjes, snoepjes en sommige brood en pasta's talrijke negatieve effecten hebben op beide kinderen. Wanneer kinderen regelmatig geraffineerde suikers consumeren, zijn ze een verhoogd risico voor het ontwikkelen van aandoeningen zoals tandbederf, obesitas en gedrags-problemen.

Tandbederf

Tandbederf kan beginnen op jonge leeftijd bij kinderen. Als baby's of peuters hebben langdurige blootstelling aan suikers gevonden in gezoete water, vruchtensap, melk, moedermelk en formule zoals door het geven van een baby een fles in bed of door een fopspeen met honing of suiker verzoeting, zijn ze een verhoogd risico op tandbederf. Wanneer de suiker de bacteriën in de mond van het kind gedurende 20 minuten of langer blijft gebruikt deze suikers als voedsel voor de productie van zuur dat aanvallen van de tanden, meldt de American Dental Association. Na verloop van tijd zal de tanden beginnen te rotten. Dit gebeurt ook bij oudere kinderen die regelmatig consumeren van geraffineerde suikers.

Obesitas bij kinderen

Obesitas bij kinderen is een groeiend probleem in de Verenigde Staten. Geraffineerde suikers in Kinder diëten zijn een belangrijke bijdrage aan de vroege begin. Zware of zwaarlijvige kinderen zijn een verhoogd risico voor het ontwikkelen van chronische aandoeningen zoals hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, type II diabetes, astma en slaap apneu. Ze zijn ook vaker een gewichtsprobleem als een volwassene.

Gedrags-problemen

Inname van geraffineerde suiker is een belangrijke bijdrage aan uw kind gedrag en activiteit niveaus. Wanneer uw kind geraffineerde suikers verbruikt, is er een plotselinge piek in de bloedsuikerspiegel. Zodra de niveaus van de bloedglucose beginnen te vallen, is er een versie van het hormoon adrenaline--die tot hyperactiviteit bij kinderen bijdragen kan--ter compensatie van de daling in de bloedsuikerspiegel. Bovendien treedt het vrijgeven van adrenaline op hogere niveaus van de bloedglucose bij kinderen dan bij volwassenen. Als de glucose-niveau is lager dan normaal, hypoglykemie of lage bloedsuikerspiegel kan optreden, hetgeen kan leiden tot gebouw, zweten en gewijzigd van denken en gedrag stoornissen bij kinderen, meldt Alan Green, M.D.

Vermindering van geraffineerde suikers

De hoeveelheid van de geraffineerde suiker in de voeding van uw kind door het verstrekken van maaltijden bestaande uit magere eiwitten zoals mager kip of rundvlees, eieren of magere zuivelproducten en gezonde vetten zoals noten, zaden, avocado en olijfolie of canola olie. Koolhydraten in de voeding van uw kind noodzakelijk zijn maar moeten beperkt blijven tot de groenten, gehele korrels en vruchten. Geheel-granen zoals havermout, bruine rijst of hele korrels brood of pasta langzamer-verteren en niet veroorzaken een snelle stijging in bloed suiker als geraffineerde suikers gevonden in koekjes, gebak en brood en pasta's. Bovendien zijn hele korrels, groenten en fruit boordevol voedingsstoffen en vezels, die gunstig voor de resterende gezond en vechten ziekte zijn. Kinderen moeten vermijden gezoete dranken, die hoge hoeveelheden van geraffineerde suikers zoals frisdrank of fruit sappen bevatten. In plaats daarvan, drink water, melk of versgeperste sappen.


gerelateerde artikelen