Wat zijn de behandelingen voor Hand, voet & klauwzeer bij kinderen?

June 29

Wat zijn de behandelingen voor Hand, voet & klauwzeer bij kinderen?

Hand-mond-en klauwzeerepidemie ziekte treft vaak jonge kinderen. De ziekte kan worden opgelopen door direct contact met lozingen van de neus en keel, speeksel, vocht uit blaren of besmette ontlasting. Deze virale infectie presenteert met zweren in de mond, koorts en een uitslag op handen en voeten. Er bestaat geen specifieke behandeling ter bestrijding van Hand-voet-en-klauwzeer, maar individuele symptomen kunnen worden behandeld.

Koorts

Van hand-voet-en-klauwzeer koorts kan worden behandeld met over-the-counter medicatie zoals paracetamol of ibuprofen. De Mayo Clinic waarschuwt tegen het verlenen van kinderen aspirine tot lagere koortsen zoals het leiden een zeldzame aandoening genaamd het syndroom van Reye tot kan. Artsen raden ook aan rust en inname van vloeistoffen ter bestrijding van koorts.

Zere keel

Behandeling voor een zere keel als gevolg van hand-voet-en-klauwzeer omvat drinken warme vloeistoffen met honing, zoals hete thee, inname van koude vloeistoffen of ijslollys naar de keel verdoofd en verzachtend voor de keel met druppels of harde snoepjes. Maar waarschuwen artsen tegen het verlenen van kleine kinderen harde snoepjes wegens het potentieel voor verstikking. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center blijken gorgelen met warm zout water gedurende de dag effectief als kan met behulp van een vaporizer of luchtbevochtiger luchtkwaliteit te verbeteren. Over-the-counter medicatie zoals paracetamol kunnen ook nuttig zijn voor het verlichten van de pijn van een zere keel.

Mond zweren

Volgens Medline Plus, mond zweren, zelfs zonder behandeling, in het algemeen de laatste tien tot veertien dagen. Mond zweren van invloed kunnen zijn op alle gebieden in de mond, met inbegrip van de innerlijke wangen, tandvlees, tong, lippen of gehemelte, maar deze symptomen van hand-voet-en-klauwzeer zijn behandelbaar. Effectief opties voor behandeling omvatten het gebruik van pijnstillers zoals paracetamol of nonprescription numbing crèmes, evenals gorgelen met koud water en kruidig voedsel vermijden.


gerelateerde artikelen