Hoe beïnvloedt junkfood ontwikkelende tieners?

January 28

Hoe beïnvloedt junkfood ontwikkelende tieners?

De tienerjaren zijn een periode van snelle groei en ontwikkeling. In feite moeten tieners meer calorieën in deze periode dan ze ooit weer nodig in hun leven hebben zullen, volgens de American Academy of Pediatrics. Tieners die junkfood--frisdrank, chips, snoep en fastfood eet--om te voldoen aan hun calorie moeten zichzelf een slechte dienst doen. Verscheping opwaarts op junk food, kan dit van invloed zijn op het gewicht, de inname van voeding en de gezondheid van de tiener.

Gewichtstoename

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention zijn 21 procent van de tieners in de Verenigde Staten zwaarlijvig, omhoog van 5 procent in 1980. De toename van zwaarlijvigheid tarieven is te wijten aan een toename in totale calorie-inname. Zoete desserts, zoals cake en koekjes en frisdrank zijn de bovenste twee bronnen van de calorieën in een tiener dieet, volgens de publicatie "Dieetvoorschriften voor Amerikanen, 2010." Junk food is een geconcentreerde bron van calorieën, dus tieners verbruiken meer calorieën dan ze beseffen, wat leidt tot gewichtstoename.

Verplaatsen van goede voeding

Als tieners opwaarts op junk food vracht, kunnen ze waarschijnlijk minder te eten goed voedsel zoals fruit, groenten, gehele korrels en magere zuivel levensmiddelen, die op zijn beurt kunnen maken het moeilijker voor hen om hun voedende behoeften te voldoen. De meeste tieners niet eten genoeg groenten en fruit per dag, meldt "Dieetvoorschriften voor Amerikanen, 2010," zodat ze missen voedingsstoffen zoals vitamine A en C, magnesium, folaat, kalium en vezels. Daarnaast veel tiener meisjes niet voldoen aan hun dagelijkse behoeften van calcium, die hun risico op slechte bot gezondheid later in het leven verhogen kunnen.

Gezondheidsrisico 's

Tieners kunnen niet veel nadenken over de invloed van hun dieet op hun gezondheid, maar ze moeten. Junk food is niet alleen hoog in calorieën maar ook in de natrium-, vet- en suikergehalte. En het is laag in vezels, vitaminen en mineralen. Het eten van teveel natrium verhoogt het risico van hoge bloeddruk. Hoewel hoge bloeddruk in tienerjaren zeldzaam is, het kan gebeuren, volgens «««KidsHealth.org, en het risico neemt toe naarmate je ouder wordt. Levensmiddelen met een hoog in ongezonde vet, zoals het vet gevonden in junkfood, kunnen ook een tiener risico van hoge cholesterol en arteriosclerose verhogen. Eten van te veel junkfood ook invloed op de concentratie en school prestaties.

Helpen uw tiener beter eten

Als uw tiener een junk food junkie is, helpen haar haar gezondheid te verbeteren en breken de ongezonde eten cyclus die haar in de volwassenheid kan volgen. U kunt dit doen door kleine veranderingen aan te brengen van een tiener gebruikelijke dieet. In plaats van suikerachtige dranken bij de maaltijden, bieden vetarme melk, water of seltzer op smaak gebracht met sinaasappel-of citroensap. Houden van gezonde snacks beschikbaar--vers fruit, versneden groenten, noten en hele korrels crackers--te maken het gemakkelijk voor uw tiener te eten gezonde tussen de maaltijden. Ook samen eten. Als uw tiener u goed voedsel keuzes te maken ziet, kan hij ook.


gerelateerde artikelen