Wat Is Maca voor gebruikt?

March 24

Maca, of Lepidum meyennii walp, is een laag groeiende plant inheems aan de zeer hoge regio's van de Andesgebergte in Zuid-Amerika. Ook bekend als Peruaanse ginseng, maca was een dieet nietje en een medicinale plant gebruikt door de inheemse volkeren van Peru duizenden jaren geleden. Vandaag, wordt de ondergrondse stengel van de maca plant erkend dat verschillende mogelijke gezondheidsvoordelen. Als u maca nemen overweegt, raadpleeg dan uw arts om te bespreken of dit aan te raden voor u is.

Seksuele functie en vruchtbaarheid

MACA bevat verschillende biologisch actieve componenten, genaamd glucosinolaten, die medicinale toepassingen hebben. De gedroogde ondergrondse stengel wordt traditioneel gebruikt voor libido verhogen en vruchtbaarheid te verbeteren. Hoewel maca heeft geen invloed op de bloedspiegels van geslachtshormonen, kan het toch verbeteren van sperma graven in mannen en verhogen seksuele prestaties bij zowel mannen als vrouwen. In een klinische proef van maca met mannen en vrouwen ervaren drugsgerelateerde seksuele disfunctie, gepubliceerd in 2008 in "CNS Neuroscience therapieën," onderwerpen maca nemen ervaren aanzienlijke verbetering in vergelijking met de controlegroep.

Menopauze

MACA kan ook helpen verlichten enkele symptomen van de menopauze, zoals opvliegers, nachtelijk zweten en slapeloosheid. In een vier maanden durende klinische proef van maca-extract gepubliceerd in 2006 in de "International Journal in de Biomedische Wetenschappen", nam 20 vrouwelijke proefpersonen symptomen van de menopauze ervaren maca of een placebo. Nuttigen van maca verbeterd veel symptomen van de menopauze bij deze patiënten vergeleken met degenen die een placebo nam. MACA kan ook botverlies verminderen en vertragen de toename bloedlipiden dat vaak na de menopauze voorkomt, hoewel meer onderzoek is nodig om deze suggestie te bevestigen.

Energie

Hoewel maca geen cafeïne bevat, kan het helpen meer energie en wakker te bevorderen. Het kruid is rijk aan vele mineralen, zoals kalium en calcium. MACA is ook een uitstekende bron van B-vitaminen, waaronder vitamine B-12, een vitamine die het lichaam voorziet van benodigde energie. MACA bevat ook anti-oxidanten, die zijn aaseters van vrije radicalen die schadelijk kunnen zijn voor cellulaire DNA. De combinatie van deze gezonde stoffen kan zorgen voor een natuurlijke energieboost aan het lichaam en verhogen uw geestelijke scherpte.

Aanbevelingen en voorzorgsmaatregelen

MACA-extract is beschikbaar via de meeste gezondheid voedingswinkels, in tabletten of capsules. De gebruikelijke dosis is 450 mg van het extract, twee of drie keer per dag. MACA wordt algemeen beschouwd als een veilig supplement, hoewel het met voedsel moet worden genomen om te voorkomen dat maag overstuur. Hoewel er geen bekende toxiciteit, neem geen maca als u zwanger bent of borstvoeding geeft.


gerelateerde artikelen