Wat kan ik eten voor lage kalium & geen natrium met Kidney Disease?

April 14

Wat kan ik eten voor lage kalium & geen natrium met Kidney Disease?

De nieren fungeren als de lichaamseigen filtersysteem, bevrijden van afval eiwitproducten, extra mineralen, elektrolyten en vocht dat het lichaam niet hoeft. Wanneer de nieren beschadigd raken en de overtollige voedingsstoffen niet kunnen uitfilteren, kunnen deze voedingsstoffen opbouwen en worden giftig. Uw arts kan adviseren u om te beperken van bepaalde voedingsstoffen als nierziekten hebt, met inbegrip van kalium, fosfor, natrium en vloeistof. Als uw arts heeft gezegd dat u beperken van natrium en kalium, kun je nog steeds een gezond en gevarieerd dieet volgen.

Hoge - en lage-kalium voedingsmiddelen

In gezonde mensen, 90 procent van het kalium verbruikt door de nieren geëlimineerd. Echter, wanneer de nieren beschadigd raakt, moet u wellicht te volgen van een dieet van lage-kalium. Voeding etiketten hoeft te bevatten kalium, zodat u moet weten welke voedingsmiddelen zijn rijk aan kalium en die veilig zijn. Lagere kalium keuzes omvatten, bessen, appels, ananas, druiven, citroenen, limoenen en perziken. Hoge-kalium voedsel omvat aardappelen, bananen, abrikozen, nectarines, sinaasappels, tomaten, meloenen, zout substituten, volle granen, noten en zaad, melk en zuivelproducten en volkorengranen.

Uitloging van kalium uit groenten

U kunt het kaliumgehalte van sommige groenten verminderen door uitspoeling van hen. Om dit te doen, schil en spoel de groenten en snij ze in stukken van 1/2-inch. Zet de groenten in een kom en bedek met warm water. Hen in staat stellen te genieten gedurende ten minste twee uur. Vervolgens uitlekken en spoel de groenten onder warm water en kook gedurende vijf minuten. Na doorspoeling, kook de groenten zoals u dat gewend bent.

Natrium

Natrium is een elektrolyt natuurlijk aanwezig in alle levensmiddelen, dus u hoeft niet toevoegen van zout aan voedsel om te voldoen aan de behoeften van uw lichaam. Natriumchloride, of zout, wordt vaak toegevoegd tijdens het koken van voedsel, voor de conservenindustrie en behoud van voedsel en als een toegevoegde kruiden aan de tafel. Hebt u een nierziekte, Vermijd zout ter voorkoming van vochtretentie en opbouwen. Natrium is vermeld als één van de eerste vijf ingrediënten, geeft aan hoge natriumgehalte, dus kies natriumvrij rassen.

Label lezen en koken zoutloos

Eenvoudige wijzigingen te kopen en te koken voedsel kunnen uw zout inname aanzienlijk inkorten. Om te voorkomen dat de toegevoegde zout, niet toevoegen van zout of natrium-bevattende kruiden bij het koken en in plaats daarvan Voeg citroensap, azijn, kruiden en natuurlijke kruiden voor de smaak. Vermijd producten met zichtbare zout granen, zoals crackers, chips en zoutjes. Kijk voor zoutarm en het natriumvrij producten en controleer de etiketten op alle levensmiddelen voor hun natriumgehalte. Kopen en eten van vers vlees, vis, gevogelte en groenten die niet in natrium verwerkt worden. Als u ingeblikt voedsel gebruikt, altijd koop die aangeduid als zoutarm en spoel ze af voordat u ze kunt gebruiken. Fruit meestal laag in natrium, maar verhinderen dat ze een hoog gehalte aan kalium.


gerelateerde artikelen