Kunnen Shortness van adem veroorzaakt van eierstok problemen?

April 1

Kunnen Shortness van adem veroorzaakt van eierstok problemen?

Kortademigheid als een symptoom kan worden veroorzaakt door een willekeurig aantal medische aandoeningen, variërend van astma tot zure reflux, constipatie en flatulentie. Hoewel de meeste problemen veroorzaken opgeblazen gevoel, dat kan een druk op het middenrif lichte ademhaling ongemak veroorzaken, andere voorwaarde de longen rechtstreeks aangaan. Er zijn medische aandoeningen die van invloed zijn op de eierstokken en op zijn beurt ademhalingsproblemen veroorzaken als een symptoom. Het zien van een arts is de enige manier om er zeker van als voorwaarden binnen de eierstokken zijn de oorzaak van de kortademigheid.

Oorzaken

Er zijn verschillende oorzaken voor kortademigheid als gevolg van ovariële problemen. Een veel voorkomende oorzaak is ovariële cysten. De vorm van de ovariële cysten in de eierstokken als gevolg van een onregelmatigheid in de hormonen oestrogeen en progesteron. Tijdens een normale menstruele cyclus, een kleine zak een cyste formulieren genoemd in de eierstok. Binnen de zak, een ei vormt en blijft staan totdat het rijpheid bereikt en is uitgebracht in ovulatie. Hormonale onevenwichtigheden kan een vrouw overslaan ovulatie, waardoor de cyste te blijven intact. De cyste kan blijven groeien met elke menstruele cyclus, die tot pijn en opgeblazen gevoel, alsmede een uitgebreide eierstok leiden kan. Een andere oorzaak van kortademigheid als gevolg van ovariële problemen is ovarieel hyper stimulatie syndroom. Vrouwen ontwikkelen deze voorwaarde gewoonlijk tijdens vruchtbaarheidsbehandelingen. Tijdens behandelingen zoals uteriene inseminatie of bevruchting in vitro, vrouwen dient te nemen van de hormonale medicijnen die stimuleren de eierstok meerdere eieren produceren. Als een zeldzame bijwerking, kunnen de eierstokken Vul met vloeistof, die op zijn beurt kan lekkage in de buik veroorzaakt kortademigheid en ernstige abdominale krampen.

Bijkomende symptomen

Symptomen van ovarieel hyper stimulatie syndroom zijn mild tot matig buik opgeblazen gevoel buikpijn, misselijkheid, braken, diarree en tederheid in het gebied van de eierstokken. In ernstige gevallen, kan een vrouw 5 tot 10 kg gewicht krijgen in één of twee dagen en hebben ernstige buikpijn, ernstige persistente braken, verminderde urine frequentie, donkere urine of kortademigheid.

Symptomen van cysten zijn menstruele onregelmatigheden, bekkenpijn tijdens geslachtsgemeenschap, misselijkheid, een gevoel van volheid, met een tedere buik, kortademigheid, pijn tijdens de stoelgang, intermitterende bekkenpijn en saaie pijnen en pijnen die van uw buik naar uw onderrug en dijen stralen.

Wat te doen

Maak een afspraak om te zien een arts onmiddellijk. De arts zal het nemen van monsters van bloed- en urineonderzoek om te controleren voor hormonale onevenwichtigheden, zwangerschap en ziekten. Hij zal het uitvoeren van een lichamelijk onderzoek en bekken examen om uitgebreide eierstokken of baarmoeder te controleren. Vervolgens zal hij het uitvoeren van een echografie om te zien of er eventuele cysten of tumoren. Als een vrouw is het zien van een specialist van de vruchtbaarheid voor de behandeling, zal hij haar controleren op tekenen van ovarieel hyper stimulatie syndroom, en als het vermoeden bestaat, zullen ze moeten zien haar specialist onmiddellijk voor een echografie. Dit toont alle vocht ophoping in de eierstokken, de buik of de longen.

Behandelingen

Behandelingen voor kleine cysten kunnen volgen. Kleine en middelgrote cysten kunnen worden uitgeroeid door het nemen van orale anticonceptiva te regelen van de hormonen die de voorwaarde zou kunnen veroorzaken. In de meeste gevallen krimpt de cyste terwijl op de medicatie. In het ergste geval, zal de arts het uitvoeren van laparoscopische chirurgie om te verwijderen van de cyste. Vrouwen met het ovarieel hyper stimulatie syndroom hebben om voldoende rust, 10 tot en met 12 glazen water per dag drinken, vermijden van intense oefening en nemen over-the-counter pijnstilling. Als de toestand ernstig is, is de toelating van een ziekenhuis noodzakelijk voor de afvoer van overtollige vocht.

Waarschuwing

Ervaart kortademigheid zonder activiteit of met extreme pijn is niet normaal. Zoek onmiddellijk medische hulp.


gerelateerde artikelen