Zwangere vrouwen kunnen eten artisjokken?

May 14

Zwangere vrouwen kunnen eten artisjokken?

Als u zwanger bent, is het een goed idee om meer super gezonde artisjokken toevoegen aan uw dieet. U kunt ze hele koken en elk blad petal door uw tanden te onthullen het heerlijke hart de mazen glippen. Of u kunt ze gebruiken in stir-fries, pasta's en dips. Laag in calorieën, vet, suiker en natrium en hoog in vezel en belangrijke voedingsstoffen, artisjokken zijn goed voor u en uw groeiende baby.

Identificatie

Oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied is de fern-achtige artisjok plant een lid van de zonnebloem familie. De groene bol is gebruikelijk onder de vele varianten van artisjok. Het eetbare gedeelte is van de plant bloem bud, waarvan de grootste aan het eind van de lange centrale stam ontstaat.

Choline

Choline in het dieet tijdens zwangerschappen is essentieel voor de ontwikkeling van de cel van de gezonde hersenen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van choline voor zwangere vrouwen is 450 milligram, en een artisjok levert 41 milligram. Choline kan je baby helpen met langdurige gevolgen voor de mogelijkheid om te leren en te onthouden. Volgens de website van BabyCenter, hebben onderzoekers ontdekt dat choline voorschrijven sommige weerstand tegen geestesziekten naast de bescherming van uw pasgeboren baby tegen neuraalbuis afwijkingen. Choline kan ook het risico van borstkanker door verlaging van de niveaus van het aminozuur homocysteïne. Buitensporige homocysteïne in het bloed kan leiden tot hart-en vaatziekten, kanker en cognitieve daling.

Folaat

Een op de belangrijkste voedingsstoffen op te nemen in het dieet van een zwangerschap is folaat. Tijdens de zwangerschap is folaat essentieel voor de continue productie, de groei en de ontwikkeling van nieuwe cellen. Een artisjok biedt 107 microgram folaat richting de totale aanbeveling van 400 microgram per dag voor zwangere vrouwen. Folaat is het best bekend voor zijn effect bij het voorkomen van spina bifida en/of neuraalbuis afwijkingen. Het helpt ook je baby beschermen tegen misvormingen in de schedel en de hersenen. Onvoldoende folaat kan leiden tot laag geboortegewicht of een vroeggeboorte.

Vezel

Helaas, constipatie veroorzaken buikpijn en moeilijke stoelgang beïnvloedt bijna de helft van alle vrouwen ooit tijdens de zwangerschap. Dit is het resultaat van de hormonen die de intestinale spieren ontspannen en van de groeiende baarmoeder onder druk te zetten door de darmen. Eten van een artisjok biedt meer dan 10 gram vezels, die 40 procent van het bedrag aanbevolen door de National Academy of Sciences' Institute is of Medicine.

Magnesium

Tijdens de zwangerschap stijgt de behoefte aan magnesium omdat de baby is geïnspireerd op de Moederdag aanbod voor weefsel groei. Magnesium wordt doorgegeven aan de baby via de moedermelk, dus het is belangrijk om te eten van een dieet met voldoende hoeveelheden. Lage magnesium niveaus kunnen rusteloze benen, vochtretentie en krampen veroorzaken tijdens de zwangerschap. Artisjokken zijn een uitstekende bron van magnesium, elke bieden 50 milligram naar de RDA van 250 tot 300 milligram.

Vet en Cholesterol

Tijdens de zwangerschap Beperk uw inname van vet tot 30 procent of minder van je totale dagelijkse calorieën of 65 gram voor een 2.000-calorie dieet. Cholesterol-inname mag niet hoger zijn dan 300 milligram per dag, raadt Cleveland Clinic. Artisjok is laag in vet en cholesterol-vrij, zodat je geen onnodige calorieën waardoor overmatige gewichtstoename en een wissel trekken op uw hart zal niet consumeren.


gerelateerde artikelen