Lijst van levensmiddelen die Micro & Macro-nutriënten bevatten

April 1

Lijst van levensmiddelen die Micro & Macro-nutriënten bevatten

Eten levert energie voor je lichaam om zowel de functie als de voedingsstoffen ter ondersteuning van de duizenden reacties die nodig zijn voor de cellen, weefsels en organen te groeien en te ontwikkelen. De term macro-nutriënt beschrijft de chemische stoffen die zorgen voor calorieën voor energie, met inbegrip van koolhydraten, eiwitten en vetten. Micro-nutriënten omvatten de vele essentiële vitaminen en mineralen die in kleinere hoeveelheden nodig. Bijna alle levensmiddelen, met uitzondering van de items zoals snoep die alleen calorieën geen voedingsstoffen voorzien, bieden sommige bedrag van zowel macro- en micro-nutriënten.

Vruchten

De United States Department of Agriculture biedt een overzicht van de soorten voedsel die moet je eten, de macro- en micro nutriënten die ze bieden, en het bedrag op te nemen voor een evenwichtige voeding. Over het algemeen bevatten vruchten, de gerijpte ovarium van een plant, zaden. Vele verschillende soorten fruit bestaan uit een verscheidenheid van appels en bessen meloenen en citrusvruchten. Fruit bevat natuurlijke suikers geclassificeerd als koolhydraten die het lichaam voor energie gebruikt. Zij bieden ook micro voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium en folaat--ook bekend als vitamine B-9. De USDA voedselpiramide suggereert dat volwassenen 1,5 tot 2 cups van fruit in hun dieet per dag, afhankelijk van hun niveau van activiteit moeten opnemen.

Groenten

Een groente is een deel van een plant, zoals de bloem, stam, wortel of blad. Groenten, verder onderverdeeld in vijf verschillende subgroepen, bieden een verscheidenheid aan verschillende voedingsstoffen. Hoewel de meeste groenten laag in vet en calorieën zijn, bieden ze macronutriënten, afhankelijk van het soort groenten. Zetmeelrijke groenten, waaronder maïs, erwtjes en aardappelen, leveren koolhydraten, evenals vitamines en mineralen. Veel groenten, zoals groene bladgroenten en bonen, bieden eiwit. Als gevolg van hun gehalte aan nutriënten, kan een dieetrijken in fruit en groenten helpen verminderen het risico van chronische ziekten zoals hart-en vaatziekten, volgens de USDA. Volwassenen moeten daarom streven naar tussen 2 en 3 kopjes groenten per dag consumeren.

Korrels

Granen leveren energie in de vorm van koolhydraten en eiwitten. Granen ook dienen als een goede bron van micro-nutriënten. Omdat de meeste van de vitaminen en mineralen, met inbegrip van B vitamines, ijzer, magnesium en selenium, optreden in de buitenste lagen, dienen volle granen, die bevatten de zemelen en kiem endosperm intact, als de beste bron van voedingsstoffen. Geraffineerde granen verwijderen de zemelen en kiem, dus het verwijderen van veel van de micro-nutriënten. Volwassenen moeten verbruiken tussen 5 en 8 oz. korrels per dag afhankelijk van geslacht en leeftijd.

Vlees en zuivel

Dierlijk voedsel omvat vlees en zuivelproducten. Deze classificaties van voedsel dienen als de rijkste bron van eiwitten, maar ook vetten die aan de calorieën voor energie bijdragen bevatten. Vlees, gevogelte, vis en eieren, waaronder bieden B vitamines, vitamine E, ijzer, zink en magnesium. Melk en verwante zuivelproducten zoals yoghurt, bieden de micro-nutriënten calcium, kalium en vitamine D. volwassenen 3 kopjes van zuivelproducten per dag moeten consumeren. Voorkom overmatig vet inname Kies vetarme zuivelproducten. Het USDA raadt volwassenen eten tussen 5 en 6.5 oz van vlees gecombineerd met bonen per dag.


gerelateerde artikelen