Welk voedsel om te voorkomen dat tijdens een uitbraak van gordelroos

April 27

Welk voedsel om te voorkomen dat tijdens een uitbraak van gordelroos

Gordelroos wordt veroorzaakt door het virus herpes zoster, dat hetzelfde virus dat ervoor zorgt dat waterpokken is, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Terwijl er geen remedie voor gordelroos is, meent Neal D. Barnard, M.D., auteur van "Voedingsmiddelen die vechten Pain," dat u mei zitten kundig voor het beheren van uw symptomen met dieet.

Gordelroos

Volgens de Mayo Clinic zijn gordelroos rode, ruwe en zeer pijnlijke blaren die kunnen willekeurig verschijnen op je lichaam maar meestal weergegeven als blaren die wikkel rond uw romp. Als u eerder waterpokken hebben gehad, zijn ouder dan 50 hebben een verzwakt immuunsysteem, lopen u het grootste risico voor verdragsluitende dakspanen. De CDC adviseert u wegblijven van zuigelingen, zwangere vrouwen en anderen die hebben gecompromitteerd immuunsysteem totdat uw dakspanen uitbraak voorbij.

Behandeling

De meest effectieve behandeling voor uw dakspanen is preventie. Zelfs als je meer dan 60, zegt u kunt worden ingeënt tegen het herpes-zoster-virus, het CDC. Uw arts zal voorschrijven een antivirale medicatie voor u, zoals aciclovir (Zovirax), valacyclovir (Valtrex) of famciclovir (Famvir), om te helpen bestrijden de infectie. De Mayo Clinic stelt dat behandeling met deze medicijnen moet worden begonnen binnen 72 uur na het begin van de uitbraak.

Voedsel om te vermijden

Voorstanders van natuurlijke geneeskunde, zoals Jean Carper, best verkopende auteur van "Voedsel - uw wonder Medicine," geloven dat vermijden van bepaalde voedingsmiddelen kan helpen verlichten van de symptomen van gordelroos. Arginine is een aminozuur dat uw lichaam natuurlijk produceert, maar je moet vermijden voedingsmiddelen die het bevatten. Winnie Yu, auteur van "Wat te eten voor wat scheelt u," verklaart dat arginine helpt het herpes zostervirus te repliceren. Chocolade, noten en gelatine bevatten hoge niveaus van arginine. Yu adviseert ook lezers niet te consumeren voedsel zoals verzadigde vetten of geraffineerde koolhydraten, want die verdere ontsteking kunnen veroorzaken. Bovendien Vermijd alcohol en cafeïne omdat deze kunnen het immuunsysteem verzwakken.

Voedingsmiddelen die u kunnen helpen

Naast voedingsmiddelen die u moet vermijden, kunnen bepaalde voedingsmiddelen ook u helpen bestrijden het herpes zostervirus. Barnard stelt dat bonen, peulvruchten en groenten helpen ter bevordering van de immuniteit, die kan in de beurt help die u van infectie bestrijden. Yu raadt nemen van supplementen die het aminozuur lysine bevatten, of het eten van voedingsmiddelen rijk aan lysine zoals rood vlees, bonen, vis en zuivel, zoals lysine virale replicatie kan remmen. Ten slotte Carper is van oordeel dat eten van zeewier tegen herpes zoster helpen zou omdat het de verspreiding van het virus kan verminderen. Raadpleeg uw arts voordat u elk eten plan voor Gordelroos begint.

De interactie tussen Arginine en Lysine

Dr. Neal Spurge, auteur van "Herpes-vrij dieet en levensstijl Guide," adviseert het combineren van de benaderingen van het vermijden van voedingsmiddelen rijk aan arginine en op zoek naar voedsel rijk aan lysine te maximaliseren uw kansen voor het vermijden van een uitbraak. Arginine is de brandstof voor het herpes-virus, terwijl lysine het metabolisme van arginine remt, betoogt Wolfsmelkpijlstaart. Voorbeelden van deze voedingsmiddelen die rijk aan lysine zijn zijn mango, abrikozen, bieten, melk en zuivel, eieren, vis, kip, lam en rundvlees. Omgekeerd, je moet ook wegblijven van voedsel dat hoog in arginine en lysine, zoals bruine rijst, chocolade, pindakaas en linzen laag zijn.


gerelateerde artikelen