Oorzaken van TIA lijnen

July 4

Oorzaken van TIA lijnen

Een TIA is korte vorm voor transient ischemic attack, ook wel genoemd een "mini lijn." In tegenstelling tot een volledige beroerte veroorzaken TIA van meestal geen blijvende schade. Ze waarschuwen echter teken dat u op risico voor een beroerte en behandeling te zoeken. Hart-en vaatziekten wordt beschouwd als een stille moordenaar, omdat het kan bestaan met de geen tekenen of symptomen. Om deze reden is het belangrijk om te weten van de voorkomende oorzaken van TIA van en onderneem stappen om uw risico te minimaliseren.

Atherosclerose

Atherosclerose is de naam voor een aandoening waarbij uw slagaders beperken. Wanneer er teveel cholesterol in je bloedbaan kan het stort langs de muren van uw slagaders. Deze ophoping wordt plaque genoemd. Aangezien het accumuleert in de vaartuigen die de hersenen leveren, krijgt minder bloed en zuurstof naar je hersenen. Wanneer de hersenen van bloed en zuurstof is beroofd, kan uw lichaam reageren door het veroorzaken van de symptomen van een TIA. Overgewicht, eten te veel vet en cholesterol, kan gebrek aan lichaamsbeweging, diabetes en roken allemaal bijdragen aan de ontwikkeling van atherosclerose.

Letsel aan bloedvaten

De Texas Heart Institute stelt dat hoewel minder vaak, verwondingen aan uw bloedvaten ook leiden een TIA tot kunnen. Als een bloedvat dat leveringen van de hersenen breuken of ontwikkelt een lek, krijgt je hersenen niet de bloed en zuurstof nodig. Bloedvaten kan beschadigd raken als gevolg van trauma, aneurysma, diabetes en hoge bloeddruk. Behandeling van dergelijke onderliggende voorwaarden zijn essentieel bij het voorkomen van een beroerte en andere complicaties.

Bloedstolsels

Volgens de nationale Stroke Association, kan een TIA worden veroorzaakt door een bloedstolsel dat indient in uw aderen en tijdelijk beperkt de bloedstroom naar de hersenen. Dit kan gebeuren wanneer een bloedstolsel in de benen (perifere slagader ziekte), hart of andere gebied van het lichaam los wordt en vervolgens in een bloedvat dat de hersenen levert indient. Hebt u voor de vorming van tandplak, kunnen stukjes plaque afbreken en blokkeren ook de bloedvaten. Om te voorkomen van een TIA of beroerte, zorg ervoor dat je regelmatige controles. Uw arts kan testen van uw bloeddruk, cholesterolgehalte, luister naar je hart en gebruik scans om te zien hoe goed uw bloed evolueert diepgaande je lichaam. Doen kan eventueel een bloedstolsel vangen voordat het vermag schade of symptomen veroorzaken.


gerelateerde artikelen