Een vezelrijk dieet zal reinigen uw dikke darm?

March 14

Een vezelrijk dieet zal reinigen uw dikke darm?

Als de laatste stap in afval verwijdering, ontlasting formulier in uw dikke darm, ga naar het rectum en uw lichaam verlaten. Efficiënte kruk vorming, een proces de aanwezigheid van glasvezel direct beïnvloedt, is essentieel voor het behoud van de gezondheid van uw dikke darm. Volgens de kwestie van 15 oktober 2013 van "Toxicologische pathologie," een hoog--kan vezel dieet helpen bevorderen van dubbelpuntgezondheid en verminderen uw risico op darmkanker.

Identificatie

Voedingsvezels kunnen onoplosbare of oplosbaar. Wat maakt hen anders en bepaalt hun effect op de dubbelpuntgezondheid van de is de samenstelling van celwanden. De celwanden van onoplosbare vezels bevatten cellulose, hemicellulose en lignine, die geen van allen in water oplossen kunnen. Daarentegen bevatten de celwanden van oplosbare vezels pectine en tandvlees is gebroken, die allebei in water oplosbaar. Hoewel elk type is van invloed op uw dikke darm anders zijn beide belangrijk, volgens interne geneeskunde en gastro-enterologie expert Dr. Frank W. Jackson.

Functie

Zowel oplosbare als onoplosbare vezels uitvoeren van belangrijke functies binnen uw dikke darm. Onoplosbare vezels helpt bij de vorming van de ontlasting door het absorberen van water bij het creëren van een zachte, maar toch omvangrijke ontlasting die gemakkelijk te passeren. Onoplosbare vezels is een bron van voeding voor de darmflora waarmee proces afval.

Type

Een goed, vezelrijk dieet bevat 20 tot 35 gram vezels per dag in een verhouding van ongeveer drie op één tot onoplosbare vezels, oplosbare volgens Dr. Sharon E. Griffin, voedingsdeskundige, oefening wetenschap en fysiologie expert. Goed voedselbronnen voor onoplosbare vezels omvatten volkoren voedingsmiddelen. Goede bronnen voor oplosbare vezel omvatten ongeschild groenten en fruit, vooral appels, sinaasappels en wortelen, havermout, gerst en peulvruchten zoals erwten, bonen en linzen. Volgens Jackson, drie soorten oplosbare vezels--inuline, oligofrustose en galacto-oligosaccharide--het meest gunstig zijn voor uw dikke darm. Voedingsmiddelen zoals uien, asperges en bananen en Yam zijn goede bronnen.

Effecten

Regelmatige stoelgang houden fecale materie uit te bouwen in uw dikke darm. Een vezelrijk dieet zorgt u ervoor dat uw darmen bewegen en functioneren normaal en op deze manier heeft een reinigende werking op uw dikke darm. Het resultaat van deze reinigende werking is preventie van constipatie, aambeien, Prikkelbare darmsyndroom en de ontwikkeling van zakjes in uw dubbelpunt die uit de druk op de muren van de dubbelpunt voortvloeien

Waarschuwing

Zich niet baseren op een vezelrijk dieet als enige methode voor preventie van colorectal kanker. In plaats daarvan, praat met uw arts en volg haar aanbevelingen voor kankerscreening van de dikke darm. Hoewel een hoog--vezel dieet kan helpen uw dubbelpunt schoon te houden en bevorderen van dubbelpuntgezondheid, er is niet genoeg bewijs om te bewijzen dat het kan verminderen uw risico om colorectale kanker te ontwikkelen. Volgens een rapport van de Harvard School of Public Health tonen studies momenteel zeer gemengde resultaten.


gerelateerde artikelen