Bultjes op huid na de bevalling

July 23

Bultjes op huid na de bevalling

Treden hobbels op je huid laat in de zwangerschap of na de bevalling, volgens BabyCenter. Er kunnen vele oorzaken van jeukende bultjes op je buik tijdens of na de zwangerschap, maar het goede nieuws is dat de hobbels meestal niet een teken van iets ernstig zijn en ze zijn meestal verdwijnen snel na de bevalling. Hebt u irriterend hobbels op je huid tijdens de zwangerschap of na de bevalling, Raadpleeg uw arts voor een diagnose.

Uiterlijk

De meest voorkomende zwangerschap huiduitslag vormen als jeukende rode kasten die op de buik in het derde trimester of rond de tijd van de geboorte, volgens BabyCenter verschijnen. De jeukende rode bultjes eerst verschijnen in de buurt van de site van een buik striae en kunnen vervolgens verspreid naar je benen, de armen en de billen.

Symptomen

De bultjes die worden weergegeven op uw buik in late zwangerschap zijn meestal erg jeuken, volgens BabyCenter. Zwangerschap huiduitslag hebben meer kans om te verschijnen als u een meervoudige geboorte ondervindt of als u uw eerste zwangerschap ondervindt. Sommige ernstige medische aandoeningen kunnen ertoe leiden dat u open zweren op uw buik te ontwikkelen tijdens de zwangerschap, dus houd een oogje op uw huid hobbels vóór en na de geboorte en laat uw arts weten als u ervaring eventuele veranderingen van de huid.

Oorzaken

Als je bultjes op je huid tijdens de zwangerschap of na de geboorte van een kind, ondervindt u het waarschijnlijkst pruritic urticarial papules en plaques van de zwangerschap, PUPPP. PUPPP is een aandoening die veroorzaakt jeuk en hobbels op zwangere vrouwen buikjes. PUPPP is ongemakkelijk maar onschuldig en verdwijnt doorgaans na de geboorte. Rode bultjes die beginnen zoals netelroos en vervolgens worden ontstoken, open zweren, kan een teken zijn van een ziekte genaamd pemfigoïd gestationis. Pemfigoïd gestationis is niet schadelijk voor de zwangere moeders, maar het kan negatieve gevolgen hebben voor je ongeboren baby als u nog steeds zwanger bent. Ernstige jeuk in het tweede of derde trimester kunnen zijn een teken van Intrahepatische cholestase van zwangerschap, een zeldzame lever wanorde, volgens BabyCenter. Praat met uw arts als u ondervindt hobbels, roodheid of jeuk op je lichaam tijdens of na de zwangerschap om de oorzaak te achterhalen.

Behandelingen

PUPPP is vervelend, maar goed te behandelen, volgens per ouderschap. Behandelen van jeukende rode bultjes veroorzaakt door PUPPP met behulp van actuele over-the-counter cortisone crèmes. U kunt ook uw arts vragen voor voorschrift steroïden als je jeuk ernstig is. Meer ernstige huidaandoeningen tijdens en na de zwangerschap moeten worden behandeld door uw arts.

Overwegingen

De maart van dubbeltjes stelt dat vrouwen die lijden aan ICP tijdens de zwangerschap zijn een groter risico van doodgeboorte en voortijdige levering. Hebt u jeukende huid over je hele lichaam gepaard met misselijkheid, braken of vermoeidheid, Raadpleeg uw arts onmiddellijk uit te sluiten ICP.


gerelateerde artikelen