Spier pijn bijwerkingen van pravastatine natrium

August 27

Spier pijn bijwerkingen van pravastatine natrium

Hart en vaatziekten blijven de belangrijkste oorzaak van sterfgevallen ten gevolge van ziekte in Amerika. Omdat hoge cholesterol een belangrijke risicofactor voor de ontwikkeling van deze voorwaarden is, wordt enorme belang gelegd op de vermindering van hoge cholesterolniveaus in met een hoog risico patiënten. Veel patiënten vereisen het gebruik van statines, een klasse van geneesmiddelen die verlaagt het cholesterolgehalte. Helaas, nadelige bijwerkingen met spierzwakte en de pijn zijn gemeld met het gebruik van deze drugs.

Statines en hart-en vaatziekten

Hoog cholesterolgehalte bloot het lichaam tot verhoogde hoeveelheid lipiden zoals low-density lipoproteins en triglyceriden. Deze lipiden kunnen zich ophopen in de arteriële bloedvaten, stolsels die arteriële bloedtoevoer naar vitale organen zoals het hart en de hersenen blokkeren, eventueel leiden tot hartaanval of beroerte veroorzaken. Statine drugs zoals pravastatine natrium helpen aan lagere cholesterol en het risico van hart- en vaatziekten.

Pravastatine

Pravastatine is een algemeen voorgeschreven geneesmiddel voor de behandeling van hoge cholesterol. Aangezien alle statine drugs HMG-CoA reductase remmers, blokkeert pravastatine een enzym dat verantwoordelijk is voor de synthese van cholesterol. Het wordt gemetaboliseerd door de lever en deelt dezelfde risico voor bepaalde bijwerkingen die wordt gezien met andere statines.

Statines en spierpijn

Spierpijn en zwakte zijn bijwerkingen die meestal tot gevolg dat de meeste zorg voor patiënten met statine medicijnen. Symptomen zijn pijn, zwakte en spier pijn. In ernstige gevallen, kan spier afbraak en cel dood optreden, een aandoening bekend als rabdomyolyse. Het risico van bijwerkingen toeneemt wanneer genomen met bepaalde medicijnen en voedingsmiddelen, zoals grapefruit, die interfereren met de normale metabolisme van statin drugs door de lever.

Pravastatine en myopathie

Volgens Bristol-Myers Squibb, een farmaceutisch bedrijf dat de markten pravastatine onder de merknaam Pravachol, hebben zeldzame exemplaren van spierpijn en myopathie, een spier weefsel stoornis, met gebruik van de drug gemeld. De incidentie was hoger dan 1 procent, maar het was niet statistisch significant in vergelijking met placebo. Patiënt nemen pravastatine moet zich bewust dat myopathie kan optreden met alle statine drugs.

Hoewel statines effectief lagere cholesterol, ze kunnen ook leiden tot bijwerkingen, en patiënten moeten spreken aan een arts vóór gebruik.


gerelateerde artikelen