Bijwerkingen van Singulair op spieren

September 2

Bijwerkingen van Singulair op spieren

Singulair is een recept medicatie die de werkzame stof montelukast bevat. Dit medicijn wordt aangegeven om te voorkomen dat ademhalingsproblemen astma of oefening geïnduceerde astma zijn gekoppeld. Mensen die last hebben van nasale allergieën kunnen ook verlichting van ongemakkelijke symptomen waarbij Singulair optreden. De bijwerkingen van Singulair op de spieren zijn beperkt, maar patiënten deze effecten moeten bespreken met een arts als ze zich voordoen.

Zwakte

In klinische proeven voor Singulair, heeft ongeveer 2 procent van de patiënten gemeld ervaren vermoeidheid of spier zwakte, asthenie, ook genoemd door bijwerkingen van de behandeling, volgens Merck, de farmaceutische distributeur van dit medicijn. Asthenie kan maken het moeilijk voor de betrokken patiënten normaal verplaatsen of hun gebruikelijke fysieke activiteiten deelnemen.

Tremor of schudden

Ongewone spier tremoren of onvrijwillige schudden kan ontstaan voor bepaalde patiënten die Singulair. Spier tremoren kunnen kunnen met tussenpozen optreden tijdens de behandeling en storend zijn voor de betrokken patiënten. Patiënten die de ontwikkeling van deze bijwerkingen dient prompt medische zorg, zoals tremoren op een ernstige reactie op Singulair duiden kunnen, adviseert Drugs.com.

Bijkomende bijwerkingen

Singulair kan alternatieve bijwerkingen veroorzaken bij behandelde patiënten. Hoofdpijn is de meest voorkomende bijwerking van de behandeling, en werd gemeld door ongeveer 18 procent van de mensen tijdens klinische proeven voor Singulair, meldt RxList. Bijkomende bijwerkingen zijn buikpijn, duizeligheid, vermoeidheid, huiduitslag, maagklachten, diarree of misselijkheid. Patiënten die de ontwikkeling van ernstige bijwerkingen, zoals ademhalingsmoeilijkheden, ledemaat, zwelling, griep-achtige symptomen, netelroos, sinus pijn of ongebruikelijke gevoelloosheid in de benen of armen, moeten onmiddellijk een arts contacteren volgens PubMed Health.


gerelateerde artikelen