Welke oorzaken honger & diarree?

February 28

Welke oorzaken honger & diarree?

Talrijke voorwaarden kunnen leiden tot overmatige honger en diarree. Volgens de website van Medline Plus, kan kan de oorzaak van de buitensporige honger honger, of het een symptoom van bepaalde medische aandoeningen en aandoeningen van het endocriene klier. Als buitensporige honger in combinatie met andere gezondheidsproblemen optreedt, zoals diarree--los of vloeibare stoelgang--Zoek medische hulp en interventie zo spoedig mogelijk. Deze symptomen kunnen duiden op een ernstige onderliggende gezondheidsprobleem.

De ziekte van Graves

Ziekte van Graves, ook bekend als giftig diffuus struma, kan honger en diarree veroorzaken. Volgens het nationale Instituut van Diabetes en spijsverterings en nierziekten of NIDDK is de ziekte van Graves de meest voorkomende oorzaak van hyperthyreoïdie onder de Amerikanen. Hyperthyreoïdie is een aandoening waarbij je schildklier te veel schildklierhormoon maakt. De NIDDK stelt dat ziekte van Graves is een auto-immune aandoening, wat betekent dat als je deze aandoening hebt, uw immuunsysteem aanvallen zijn eigen cellen en weefsels, maken van antilichamen die aan uw schildklier cellen koppelen. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen geassocieerd met de ziekte van Graves meer honger, diarree en frequente stoelgang, angst, prikkelbaarheid, slaapproblemen, vermoeidheid, onregelmatige hartslag, warmte, gevoeligheid en overmatig zweten. Volgens de NIDDK hebt u een grotere kans op ontwikkeling van de ziekte van Graves, bent u een vrouw jonger dan 40 jaar.

Angst

Angst kan leiden tot honger en diarree in sommige individuen. Het National Institute on Mental Health of NIMH, rapporten angst is een normale reactie op stress. Angst helpt u bij het omgaan met spanning op de werkplek, harder studeren voor een test, of richten op een belangrijke toespraak. In sommige gevallen echter kan angst uitgroeien tot een buitensporig en irrationele angst voor normale dagelijkse situaties, op welk moment een stoornis wordt. Er zijn vijf hoofdtypen van angst, met inbegrip van gegeneraliseerde angststoornissen en obsessief-compulsieve stoornis, paniekstoornis, post-traumatische stress-stoornis, sociale fobie. Gemeenschappelijke tekenen en symptomen die gepaard gaan met angst bevatten toegenomen eetlust, of honger, en de abnormale darm werking, met inbegrip van diarree, in sommige individuen. Volgens de NIMH, doeltreffende behandelingen zijn beschikbaar voor alle angststoornissen en onderzoek blijft opleveren van nieuwe en meer effectieve therapieën om u een productieve en vervullend leven te helpen.

Boulimia Nervosa

Boulimia nervosa is een gemeenschappelijk eetstoornis die honger en diarree kunnen veroorzaken. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, boulimia nervosa betreft cycli van overmatig eten en te zuiveren of ongeldig te verklaren, het voedsel dat je verbruikt. Hebt u bulimia nervosa, kan u een heleboel voedsel in één keer eten en vervolgens probeert om zich te ontdoen van het door braken, het gebruik van laxeermiddelen of het plegen van buitensporige oefening. Boulimie is geassocieerd met depressie en andere psychiatrische stoornissen, verklaart de UMMC. De meeste mensen met boulimia kan de voorwaarde een geheim houden voor vele jaren. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen zijn verlies van controle over eten, honger, constipatie, diarree, gas, buikpijn, binge-eating levensmiddelen met een hoog in koolhydraten, fluctuerende lichaamsgewicht, keelpijn, slechte adem en beschadigde tandglazuur. Volgens de UMMC is er geen bekende oorzaak van boulimia nervosa, hoewel genetica, psychologische factoren en emotionele trauma's een rol kunnen spelen.


gerelateerde artikelen