Tekenen van terugtrekking uit voorschriftmedicijnen

March 11

Succesvolle beëindiging van voorschrift medicamenteuze therapie voor bepaalde ziekten of herstel van voorschrift drugsmisbruik vaak samenvalt met ernstige ontwenningsverschijnselen, volgens Scripts, een revalidatiecentrum voor prescription drug. Veel mensen vinden het moeilijk om te stoppen met het nemen van geneesmiddelen op recept, omdat zij ervaring ontwenningsverschijnselen. De tekenen van terugtrekking uit voorschriftmedicijnen variëren door type van drug. Drie soorten drugs van het voorschrift die gekoppeld aan de ontwenningsverschijnselen zijn zijn opioïden, depressiva en stimulerende middelen.

Opioïden

Recept opioïden zijn gebruikt voor de behandeling van chronische pijn en behoren tot de meest misbruikte drugs. Opioïden zijn synthetische drugs die lijken op morfine. Oxycodon, fentanyl en hydromorfon Hydrocodon zijn voorbeelden van populaire recept opioïden. Volgens het nationale Instituut op Drug Abuse (NIDA), kunnen patiënten worden voorgeschreven opioïden ontwikkelen een fysieke afhankelijkheid die afwijkt van de verslaving. Patiënten worden verdraagzaam aan de medicatie na verloop van tijd als het lichaam zich aan herhaalde doses van de drug aanpast. Zoals tolerantie groeit, vereisen patiënten hogere doseringen. Als patiënten met de drugs stopt, ontstaan ontwenningsverschijnselen. Daarom moeten patiënten medisch begeleid worden tijdens perioden van intrekking.

Volgens Scripts en NIDA zijn tekenen van terugtrekking uit voorschrift opioïden koude shakes en flitsen met kippenvel, bot-en spierpijn, slapeloosheid, braken, diarree, rusteloosheid en onvrijwillige been bewegingen. Opioïden verlangen wordt geassocieerd met opioïden terugtrekking; patiënten zich terugtrekt van opioïden zoeken vaak alternatieve medicijnen als opioïden niet beschikbaar zijn. Onderzoek olv D. Hermann en gepubliceerd in "Verslavend Biology" in juni 2005 gevonden dat benzodiazepines en tricyclische antidepressiva een gematigd positief effect hebben op opioïden terugtrekking.

Depressiva

Recept kalmeringsmiddelen zijn medicijnen die angst en slapeloosheid behandelen. Deze drug klassen bevatten benzodiazepines, barbituraten en sedativa. Populaire kalmeringsmiddelen omvatten alprazolam, diazepam, chloordiazepoxide, mephobarbital en triazolam.

Volgens Scripts, NIDA en MyAddiction.com omvatten tekenen van terugtrekking uit kalmeringsmiddelen racing gedachten en beslagleggingen. MyAddiction.com meldt dat ontwenningsverschijnselen van benzodiazepinen slapeloosheid omvatten, verontrustende dromen, angst, paniekaanvallen, depressie, snelle hartslag, tremoren, verlies van eetlust, beltonen in de oren, hallucinatie en waan. Terugtrekking uit depressiva kunnen leven bedreigen en medisch toezicht vereist.

Stimulerende middelen

Recept stimulerende middelen verhogen alertheid, aandacht en energie. Ze worden gebruikt voor de behandeling van overmatige slaperigheid, hyperactiviteit aandachtstekort en depressie, volgens de NIDA. Populaire voorgeschreven klassen van stimulerende middelen omvatten dextroamphetamine, amfetamine en methylfenidaat. Deze geneesmiddelen hebben soortgelijke chemische structuren aan dopamine en noradrenaline, die euforisch en stimulerend chemische boodschappers in de hersenen genaamd neurotransmitters.

Volgens NIDA omvatten tekenen van terugtrekking uit stimulerende middelen vermoeidheid, depressie en verstoringen in de eetlust en slaap patroon. Onderzoek uitgevoerd door R.H. Schwartz en gepubliceerd in het "Journal of Pediatrics" in mei 2004 gemeld een geval van langdurige, pijnlijke, pathologische erecties terugtrekking uit de methylfenidate-groep zijn gekoppeld.


gerelateerde artikelen