Krijgen van een tiener te groeien

September 26

Krijgen van een tiener te groeien

Van uw tiener hersenen is niet zo ontwikkeld is als de jouwe. In feite, verwerken tieners hersenen informatie anders dan volwassen hersenen, volgens een onderzoeksdocument op de website van Harvard University McLean ziekenhuis Cognitive Neuroimaging en Neuropsychologie laboratorium. Als u uw tiener om te groeien en wilt meer volwassen en verantwoordelijk, respecteer het feit dat haar hersenen niet hetzelfde als de jouwe werkt. In plaats daarvan geven haar de kamer om haar eigen keuzes en het nemen van verantwoordelijkheid voor haar acties--zelfs als het is niet een keuze die u zou hebben gemaakt.

Verantwoordelijkheid

Uw tiener te belasten met verantwoordelijkheden zal haar helpen volwassen. Dat haar de verantwoordelijkheid krijgt voor haar kleine zusje van dansles halen, koken diner na een week of hulp bij het werk van de werf haar het bericht geeft dat u haar oordeel en capaciteiten vertrouwt. Ze kan ook leren dat iedereen die verantwoordelijkheid draagt tot vrijheid leiden kan. Als je niet zeker weet of nerveus over het zetten van uw tiener verantwoordelijke, klein beginnen en bouwen op die verantwoordelijkheden zoals ze bewijst dat ze succesvol kan zijn.

Keuzes

Uw tiener zal niet krijgen de kans om op te groeien als je alle haar keuzes voor haar maken. Dat vertelt uw tiener dat u niet volledig vertrouwt haar. Terwijl u nog steeds controle over enkele van de grotere aspecten in haar leven, zoals de school behouden kunt, die hij naar gaat of hij een mobiele telefoon krijgt, geef hem de keuze om te kiezen van kleding, cursussen van school, vrienden en recreatieactiviteiten. Het vertelt uw tiener dat je denkt dat hij is volwassen genoeg om te kiezen voor zichzelf en dat u hem vertrouwt om de juiste beslissing.

Gevolgen

Het is uw natuurlijke neiging om uw kind te beschermen tegen om het even wat onaangename, maar tieners hebben ervaren van de gevolgen van hun acties, net als volwassenen. Als uw tiener haar huiswerk doet, krijgt ze niet een goed cijfer. Als ze gaat op haar mobiele telefoon minuten over, haar mobiel wordt afgevoerd of heeft ze minder de volgende maand. Hoewel het niet leuk om te zien uw tiener worstelen met de gevolgen, is het een belangrijke les in het opgroeien. Weersta de drang excuus voor uw tiener gedrag, waarmee haar blijven onverantwoord.

Lof en Respect

Als je echt uw tiener om te groeien en meer verantwoordelijk wilt, kan met een positieve houding helpen. Uw tiener prees wanneer hij een goede beslissing maakt of verantwoordelijkheid voor zijn daden neemt toont dat hij positieve aandacht krijgt wanneer hij rijpelijk handelt. Als je alleen op de negatieve aandacht concentreren--bestraffen uw tiener wanneer hij uit de lijn stapt--kon hij beseffen dat hij de meeste aandacht krijgt wanneer handelt uit. Lof voor een job well done om te bewijzen dat u uw tiener, zijn oordeel en zijn keuzes respecteren te bieden.


gerelateerde artikelen