Gedragsmatige interventies voor angst

August 30

Gedragsmatige interventies voor angst

Angststoornissen omvatten een scala aan verschillende problemen. In een hoofdstuk van de "Evidenced gebaseerde praktijk Manual" omvatten psycholoog Bernard Bloom en Kenneth Yeager en Alfred Roberts, die beiden doctoraten in het welzijnswerk houden, gegeneraliseerde angststoornis, fobieën, paniekstoornis en posttraumatische stress-stoornis als voorbeelden van angststoornissen. Deze auteurs gebleken dat angststoornissen invloed op ongeveer 16 procent van de bevolking op een gegeven moment. Gedragsmatige interventies zijn effectief in het behandelen van angst.

Zelfcontrole

Psychologen Timothy Brown, Tracy O'Leary en David Barlow, in het schrijven van een hoofdstuk in de "klinische handboek van psychische stoornissen," aangeven dat zelfcontrole is een belangrijk onderdeel van de behandeling van angststoornissen. Dit proces bestaat uit het angstig individuele het bijhouden van informatie die is gekoppeld aan angst, met inbegrip van triggers op angst en als gevolg van gedrag. Het verzamelen van deze informatie helpt bij het begrijpen van het probleem en helpt later behandeling doeltreffender.

Ontspanningstechnieken

Brown, O'Leary en Barlow beschrijven twee vormen van ontspanningstechnieken: progressieve spier ontspanning, een proces van systematisch spannen en ontspannen van de spieren in het lichaam, en diep-ademhalingsoefeningen. MayoClinic.com beschrijft andere voorbeelden, met inbegrip van visualisatietechnieken, meditatie en yoga.

Blootstelling

Voor sommige mensen die lijden aan angst, blootstelling aan de zorgen en angsten resulteert in een afname van de angstige gevoelens. Brown, O'Leary en Barlow beschrijven zorgen blootstelling, waarin een individu levendig verbeeldt een gevreesde gebeurtenis plaatsvindt voor het verhogen van de perioden. Andere vormen van blootstelling betrekking hebben op contact met gevreesde objecten, zoals spinnen of vuil. Bloom, Yeager en Roberts schrijven dat de blootstelling behandelingen lijken te zijn effectiever dan medicijnen bij de behandeling van angst.

Timemanagement

Activiteiten van het dagelijks leven kunnen worden overweldigend voor personen met angst. Volgens Brown, O'Leary en Barlow, het onderwijzen van de fundamentele angst-lijder timemanagement en doelen vaardigheden nuttig kunnen zijn. Dit helpt de individuele break apart taken voor de dag of de week over handelbaarder periodes. Als de patiënt angst een takenlijst ontwikkelt en duidelijke doelstellingen heeft, kan hij besteden minder tijd zorgen te maken over wat er gebeuren moet, waardoor angst.

Probleemoplossing

Brown, O'Leary en Barlow beschrijven dat angstig individuen vaak problemen op catastrofale, vaag en algemeen manieren weergeven. Daarnaast is er een storing op de proppen met effectieve oplossingen voor het probleem. Aanleren van probleemoplossende technieken, zoals het breken van problemen in delen en brainstormen, kunt verminderen bijbehorende angst.

Oefening

MayoClinic.com geeft aan dat regelmatige oefening kan stress verminderen en emotionele en fysieke gezondheid te verbeteren. Ontwikkeling van een regelmatige lichaamsbeweging routine kan verbeteren kunnen omgaan met stress en vervolgens het verminderen van angst.

Het vermijden van Alcohol

Omdat het gebruik van alcohol en andere vormen van sedativa angst erger worden veroorzaken kan, MayoClinic.com raadt het vermijden van deze stoffen.

Gezond eten

MayoClinic.com beveelt opneming van gezonder voedsel in het dieet van een angstig persoon. Zij stelt verder voor het vermijden van junk food. Wat een persoon verbruikt vaak heeft directe gevolgen voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Daarom eten slecht over het algemeen leidt tot slecht gevoel, en eten van een uitgebalanceerd dieet kan de stemming verbeteren. Door het consumeren van de juiste voedingsmiddelen, wellicht het angstig individu meer energie om te behandelen en oplossen van problemen doeltreffender.

Slaap

Onjuiste bedragen van de slaap kunnen problemen met sfeer overdag verergeren. Het is moeilijker te probleem-oplossen en omgaan met stress als een persoon lijdt aan onvoldoende slaap. Dit, beurtelings, kan uitlokken angstproblemen verder. MayoClinic.com raadt getting genoeg slaap, wat betekent dat acht uur, elke avond.


gerelateerde artikelen