De beste stukken terug voor het sacrale gebied

July 24

De beste stukken terug voor het sacrale gebied

Als gevolg van de sedentaire levensstijl ervaren veel mensen pijn en stijfheid in hun sacrale gebied. Het is de regio die zich in uw onderrug bevindt, beginnend bij uw stuitje en spanning tot waar uw lenden bij de L5-wervel begint. Zelfs als u consequent uit te werken, zult u profiteren van achterrek die uw sacrale gebied getroffen. Ze zal het verminderen van de spanning in uw lagere rug en benen, aangename leniging van pijn en benauwdheid.

"De" Sacrum-Stretch

Een favoriet rekken dat fysiotherapeuten en hun assistenten aanbevelen voor het uitrekken van het heiligbeen heet gewoon het sacrum-traject. Het voert u uit met je voeten in een breed houding permanent en kraken beneden laag. Breng je armen tussen je benen zodat u uw enkels vanaf de achterkant met je handen begrijpen kunt. De rug van je dijen zal rusten op uw ellebogen en bovenarmen. Plooi je stuitje als je drop je heupen en je kin naar je borst brengen. Houd de positie voor ongeveer 30 seconden, dan ontspannen, waardoor je gewicht op je armen. PTA Rebecca Peterson heeft haar klanten het heiligbeen stretch twee of drie keer op zijn minst twee keer per dag herhalen.

De rek van de gebogen knie

Er zijn twee varianten van de gebogen knie-stuk die zal werken op uw heiligbeen en bieden een verlichten, aangenaam gevoel in je onderrug. Voor beide een, uitgaan liggend op je rug, je voeten op de grond en beide knieën gebogen. Je linker enkel omhoog brengen en plaats deze op je rechterknie. Leg je hand links op je linker knie en drukt u op tegen het zachtjes, je linker knie van u af te duwen. Houd de druk voor 20 tot 30 seconden, dan ontspannen. Voor de tweede variatie, als u op tegen je knie met je hand drukt, je je rechter voet omhoog brengen van de vloer en plaats je rechterhand achter je rechterknie te trekken richting je borst. Ook houd deze positie gedurende 20 tot 30 seconden. Uitvoeren van elk stuk twee of drie keer op elk been, twee of drie keer per dag.

Hamstring Stretch

Als de hamstring spieren die over de ruggen van je benen lopen strak geworden, kunnen ze trekken op de spieren in uw heiligbeen en veroorzaken pijn in de onderrug. Wanneer u strek je hamstrings, voelt u de verlichting in uw sacrales, ook. Doe dit door te liegen op je rug op de grond met je benen uitgebreid. Til je rechterbeen in de lucht, waarbij je knie recht. Clasp je handen achter je rechterknie en trek voorzichtig aan je been naar je. Houd de stretch voor ongeveer 30 seconden, dan lager uw rechterbeen en herhaal het traject met je linkerbeen. Doe de hamstring stretch twee of drie keer met elk been ten minste tweemaal per dag.

Yoga voor het heiligbeen

Veel yoga houdingen profiteert uw sacrale gebied. Het naar voren buigen vormt zoals Seated Forward Bend en permanent vooruit bocht zal strek je onderrug. De knieën naar de borst pose, waarin u knuffel je knieën naar je borst als je op je rug liggen, zal ook het uitrekken van het sacrale gebied effectief, net als het kind Pose. Te voeren kind Pose, uitgaan geknield op de grond, dan buig naar voren te leggen je romp op je dijen. Strek je armen boven je hoofd en je taille door het bereiken van zo ver als je kunt verlengen. Houd de yoga-houdingen gedurende 30 tot 60 seconden.


gerelateerde artikelen