Goedaardige Positional Vertigo syndroom symptomen

April 11

Goedaardige Positional Vertigo syndroom symptomen

Overzicht

Benigne paroxysmale positie Vertigo (BPPV), ook bekend als goedaardige orthostatische duizeligheid of positional vertigo, treedt op wanneer het evenwicht-sensing mechanisme van het binnenoor storingen, produceren een illusie van beweging van het lichaam of de omgeving. In BPPV vinden kristallen uit een deel van het binnenoor genoemd de utricle ten onrechte hun weg naar de halfronde kanalen, waar ze leiden gevoelige haarcellen tot naar ontstekingsfouten, produceren een vals gevoel van spinnen. Zelfs zonder behandeling verhelpt BPPV meestal binnen enkele weken tot enkele maanden duren, hoewel de herhalingen zijn gemeenschappelijk.

Spinnen sensatie

Vertigo verwijst naar het gevoel van spinnen, wheeling of kantelen zelfs wanneer het lichaam nog steeds perfect is. BPPV, eenvoudige hoofdbewegingen zoals kantelen terug of kantelen in bed kan produceren mild tot intens spinnen gewaarwordingen die een paar seconden tot een minuut of zo duren. Sommige mensen beschrijven ook gevoel duizelig of ijlhoofdig tijdens een aflevering. The Merck Manual staat dat symptomen neigen te zijn van de ergste in de ochtend en dan taper off later op de dag. In tegenstelling tot andere mogelijke oorzaken van duizeligheid ervaart BPPV gehandicapten niet tinnitus (geluid in de oren) of verlies van het gehoor.

Verlies van evenwicht

In het algemeen, BPPV is niet een ernstige aandoening, maar tijdens een aflevering, de sensatie van het spinnen kan de patiënt verliest zijn evenwicht en struikelen tijdens het wandelen, of zelfs tilt-over tijdens het zitten. De waarschijnlijkheid van BPPV toeneemt met de leeftijd en ouderen zijn bijzonder gevoelig voor valt tijdens een aflevering van BPPV. Vanwege het gevaar van kleine valpartijen veroorzaken van ernstig letsel bij ouderen, moeten oudere mensen proberen behandeling van BPPV in plaats van te wachten voor het te laten verdwijnen op haar eigen.

Misselijkheid

In sommige gevallen van intense spinnen sensaties, kan de patiënt misselijk of zelfs braaksel voelen. Reisziekte medicijnen of andere braakwerende middelen kunnen soms helpen met misselijkheid als gevolg van BPPV.

Nystagmus

Tijdens een aflevering van BPPV, kan een patiënt tonen aan nystagmus, zeer snelle abnormale ritmische bewegingen van de ogen. De nystagmus gekoppeld aan BPPV heeft specifieke kenmerken die samen met andere symptomen een arts voor de diagnose BPPV met goede zekerheid kunnen toestaan. Als een arts verdachten BPPV, kan hij het Dix-Hallpike maneuver om op een aflevering uit te voeren, en kijken naar elke resulterende nystagmus. Beginnend met de patiënt in een zittende positie op een onderzoekende tafel, de dokter snel leunt de patiënt terug naar horizontale, met hoofd terug getipt aan het einde van de tabel in een hoek van 45 graden, en dan draait het hoofd naar de kant op 45 graden. Met BPPV treedt nystagmus binnen 3 tot 10 seconden van de verandering van positie, stoppen als de patiënt zich op een nabijgelegen object concentreert of stoppen op eigen uiteindelijk volgens de Merck Manual beschrijving van nystagmus en BPPV. In nystagmus als gevolg van BPPV, de ogen altijd lateraal, nooit en neergaande of verplaatsen in een cirkel.


gerelateerde artikelen