Vloeibare voeding na de kaak operatie

June 9

Na de mondelinge operatie is een vloeibare voeding vaak de focus van uw dieet. Blended en gepureerde voeding moeten vaak dun genoeg zijn om door een rietje of uw tanden en gemakkelijk slikte. Hoewel de soorten voedsel dat je eet voor meerdere weken wijzigen moeten, vereist je lichaam dezelfde voeding en vitaminen voor goede bot en weefsel genezing, adviseert de orale Facial Surgery Center. Bij het eten van de juiste voedingsmiddelen en de bedragen, doet gewichtsverlies vaak niet 15 pond overtreffen. Als u denkt dat uw gewichtsverlies wordt steeds ernstige, bespreken uw dieet met een arts of een gezondheidswerker.

Ingrediënten

Vloeibare voeding na de kaak operatie

Net zoals voordat uw kaak gebroken was, uw dieet nog voedingsmiddelen uit alle belangrijke Voedingsgroepen bevatten moet. Focus op en calorie-eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees en zuivel voedingsmiddelen. Vlees kunnen worden gepureerd en genoten met tomaat saus, jus of verdund met Bouillon. Mengen in de wortelen, erwten en maïs en mix voor extra voedingsstoffen. Zuivel is hoog in eiwit en calorieën. Kaas smelten en toevoegen aan soepen en stoofschotels. Meng in de helft en de helft of crème aan ontbijtgranen en mengen. Vergeet niet vers of ingeblikt fruit. Experimenteer met verschillende smaken zoals honing, oploskoffie, munt, nootmuskaat en kaneel naar smaak eten.

Afvallen

Vloeibare voeding na de kaak operatie

Wanneer je voelt dat je zijn begin om teveel gewicht te verliezen, is het tijd om extra eiwit en calorieën toevoegen aan uw dieet. Volgens Dr. Frederick Steinbeck, verlies van het gewicht mag niet meer dan 10 procent van je lichaamsgewicht. Zware crèmes toevoegen of vervangen door de helft en de helft voor melk in recepten calorieën toevoegen. Koken met extra boter, margarine en olie. Meng in een klodder zure room, gepureerde kwark of gesmolten kaas in soepen of gemengde groenten. Als u de snoepjes zijn verlangen, meng ijs, instant ontbijt drank poeders en fruit. Vergeet niet om voedingssupplementen zoals zorg ervoor, Boost of SlimFast gedurende de dag drinken. Deze dranken hebben hoge hoeveelheden zowel eiwit en calorieën om gewicht te verhogen.

Dranken te vermijden

Vloeibare voeding na de kaak operatie

Niet alle dranken zijn ideaal wanneer u op een gebroken kaak dieet. Hoewel de meeste patiënten op een volledig-vloeistof dieet zijn, zal sommige vloeistoffen alleen u opvullen en nul voeding componenten bieden. Vermijd lege calorieën dranken zoals frisdrank, koffie en thee. In plaats daarvan richten op melk en vruchtensappen van 100 procent. Vergeet niet om te genieten op het water gedurende de dag te houden je lichaam gehydrateerd zoals het geneest.

Richtlijnen van het extra dieet

Vloeibare voeding na de kaak operatie

Plan op het eten van elke twee tot drie uur in plaats van drie keer per dag. Proberen te houden van uw maaltijden laag volume. De meeste mensen zullen moe van het drinken van drie tot vier kopjes vloeistof elke maaltijd, adviseert de orale Facial Surgery Center. In plaats daarvan, pak aan voedingsstoffen met extra items zoals eiwit poeder, vruchtensappen, plantaardige puree en andere items in een een kopje mengsel. Vraag uw voedingsdeskundige voor specifieke full-vloeistof dieet recepten om te leren welke soorten om te experimenteren met ingrediënten.


gerelateerde artikelen