Leven met artritis kniepijn

August 28

Osteoartritis en reumatoïde artritis kunnen leiden tot ernstige artritis kniepijn, invloed op iemands levenskwaliteit. Artritis kniepijn beschikt echter niet over om u te houden van deelname aan de activiteiten die u genieten. In feite, volgens het nationale Instituut van artritis, veel dingen die kunnen helpen verminderen uw artritis kniepijn kunnen ook voorkomen dat uw artritis erger.

Dingen die je thuis kunt doen

Stap 1

Houd in gedachten dat artritis knieën vaak stijf na periodes van rust krijgen. "Opwarmen" je knieën met beweging en lichaamsbeweging kan helpen verminderen van uw artritis pijn. Buig en strek je knieën of uitproberen getting up en een korte wandeling. U kunt ook praten met uw arts of een fysiotherapeut over het krijgen van een oefenprogramma op maat gemaakt speciaal voor uw conditie.

Stap 2

Weet dat een aantal over de toonbank en voorschriftmedicijnen beschikbaar zijn voor u helpen omgaan met artritis kniepijn. Medicijnen die u bij een apotheek kopen kunt omvatten aspirine, ibuprofen en paracetamol. Als u iets sterkers moet, echter is uw arts kan ook voorschrijven medicatie voor dagelijks gebruik.

Stap 3

Begrijp dat warmte helpt om los van stijve gewrichten en spieren, terwijl ijs helpt te verminderen zwelling. Beide kunnen nuttig zijn voor het beheer van artritis kniepijn, en thuis kunnen worden gebruikt. Verwarmingskussens zijn beschikbaar voor aankoop in de meeste apotheken, en zijn gemakkelijk toe te passen op elk moment van de dag. U kunt als alternatief, vul een plastic zak met ijs en direct toepassen op uw knie. Sommige mensen vinden afwisselend warmte en ijs om de meest gunstig zijn voor artritis kniepijn.

Stap 4

Voorkoming van bovenmatige slijtage. Met behulp van gezamenlijke conserveringstechnieken kan het houden van uw gewrichten sterker en veiliger na verloop van tijd. Vermijd abnormale knie bewegingen zoals draaien, en vermijden van geknield waar mogelijk. Proberen om te verminderen de belasting op uw knie gewrichten: Vermijd zware werk, buitensporige trap klimmen en high-impact activiteiten.

Uw arts kunt doen

Stap 1

Weten dat volgens de Amerikaanse Academie van orthopedische chirurgen, krachtige NSAID's als COX-2 remmers gemak artritis kniepijn kunnen helpen. Deze zijn echter alleen beschikbaar via een doktersrecept. Hebt u doorbraak pijn, of als over-the-counter-medicijnen zijn niet sterk genoeg is om te controleren uw artritis kniepijn, vraagt u uw arts voor iets sterkers.

Stap 2

Houd in gedachten dat corticosteroïd injecties op korte termijn verlichting van de pijn voor matige tot ernstige knie artritis, volgens de Amerikaanse Academie van orthopedische chirurgen kunnen bieden. Uitgevoerd door een arts, kunnen deze injecties gaan direct in het gewricht, en verminderen zwelling, alsook helpen verhogen de sterkte van de spieren die ondersteuning van de knie.

Stap 3

Begrijp dat als conservatieve maatregelen falen, chirurgie controle artritis kniepijn moet mogelijk. Een orthopedisch chirurg kan vervullen een verscheidenheid van procedures, met inbegrip van het reinigen van puin in het kniegewricht, ter vervanging van versleten kraakbeen of zelfs ter vervanging van het hele kniegewricht. Na chirurgie en therapie zijn artritis knieën vaak net zo goed als hun tegenhangers pre artritis.

Waarschuwingen

  • Zoals altijd, voor uw eigen veiligheid, Raadpleeg uw arts voordat u begint met een nieuwe behandelingen voor artritis.

Wat die u nodig hebt

  • Verwarming pad
  • Ice pack

gerelateerde artikelen