Krijg je diarree van het nemen van een multivitamine?

July 28

Krijg je diarree van het nemen van een multivitamine?

Een multivitamine is bedoeld ter aanvulling van een vrij evenwichtige voeding om ervoor te zorgen dat uw lichaam krijgt alle mineralen en vitaminen nodig. Echter als u een symptoom zoals diarree ondervindt na het nemen van een, je kon worden met een reactie, kan hebben verbruikt te veel of kan het met de verkeerde combinatie van voedingsmiddelen of dranken genomen hebben. Neem contact op met uw arts om te zien als om het even welk van uw voorgeschreven medicatie moet niet worden gehouden in combinatie met een specifieke multivitamine.

Overdosis

Ijzer en calcium in overdreven grote doses zijn bijzonder gevaarlijk. De enige manier u zou deze met een multivitamine overdosis is als u duurde meer dan de dosering voorgesteld of waarop eerder teveel in het door een productie fout te verwerken kreeg. Volgens «««Drugs.com is diarree een reactie die je hebben kan als je teveel multivitaminen hebben verbruikt of teveel van een mineraal die zijn opgenomen in de pil. Alleen neem de geadviseerde dosering van de vitamine en volg de instructies op de verpakking over hoe te nemen voor de beste resultaten.

Bijwerkingen

Als u onlangs begonnen met een nieuw merk of soort multivitamine nemen, kan het leiden tot diarree. Volgens online gezondheid studie database eHealthMe.com, diarree is een neveneffect van multivitaminen--van 2,735 personen, 175 had diarree met chronisch gebruik van een multivitamine. Als Katherine Zeratsky en Jennifer Nelson, geregistreerde diëtisten op Mayo Clinic's website, staat, er is echter geen proces neemt u gegevens op vitaminen bijwerkingen voor particulieren.

Voedsel en drank consumptie

Consumeren een multivitamine nadat je wat voedsel in je maag hebt. Houd in gedachten dat grapefruitsap kan interfereren met de absorptie van Multivitamine en kan leiden tot bijwerkingen, met inbegrip van diarree. Volgens «««USPharmacist.com interageert calcium--of in levensmiddelen of als aanvulling--met vitamines en medicijnen. Daarom Vermijd zuivelproducten bij het nemen van uw multivitamine.

Zwangerschap

Sommige zwangere vrouwen wellicht diarree van het nemen van vitaminen. Zwangere vrouwen worden voorgeschreven prenatale vitamines die hogere hoeveelheden van bepaalde ingrediënten, zoals foliumzuur hebben. Als u diarree zich voordoet terwijl het nemen van een prenatale vitamine, vraag uw arts als u naar een ander type overschakelen kunt.


gerelateerde artikelen