Kan ik bergbeklimmen doen wanneer ik heb hoge bloeddruk?

September 27

Kan ik bergbeklimmen doen wanneer ik heb hoge bloeddruk?

Hoewel hoge bloeddruk het risico voor een beroerte en een hartaanval, de meeste vormen van regelmatige lichaamsbeweging verhoogt — met inbegrip van bergbeklimmen — kan u helpen bepalen de conditie en betere gezondheid te behouden. Het verband tussen hoge bloeddruk en activiteiten, zoals bergbeklimmen om uw welzijn te herkennen.

Begrip High Blood Pressure

Slagaders zijn schepen in je lichaam waarmee bloed naar je hart te bereiken. Hoge bloeddruk treedt op wanneer bloed door de slagaders bij een grotere druk dan normaal loopt. Een bloeddruk-lezing bevat een top nummer — uw systolische druk, of de piek-druk als uw hart-pompen-bloed- en een onderste getal, waarmee wordt aangegeven de diastolische bloeddruk of de druk wanneer uw hart met bloed vult. Een lezing van 140/90 of hoger geeft hoge bloeddruk. Mensen met de aandoening zijn meestal vrij van symptomen, dus gewone bloeddruk controle zijn de meest effectieve manier om te controleren uw gezondheid.

Bergbeklimmen en bloeddruk

Behandeling van hoge bloeddruk begint met regelmatige lichaamsbeweging. Activiteiten die verhogen van uw hartslag en snelheid van de ademhaling je hart meer macht geven, zodat er minder inspanning nodig is om bloed van de pomp. Mensen met hoge bloeddruk die oefening regelmatig vaak zien voordelen gelijkwaardig zijn aan de voordelen die door veel medicatie voorgeschreven voor de behandeling van de aandoening. Zorg ervoor u uw algehele conditie door vooruit te plannen voor het uitvoeren van aerobic oefeningen zoals zwemmen, fietsen of joggen gedurende ten minste 30 minuten op dagen die u niet worden gepland om de beklimming van de berg. Review uw plannen om de berg beklimmen met uw arts vooraf, vooral als u lijdt aan overgewicht, hebben een familiale voorgeschiedenis van hartproblemen of rook. Hij kan suggereren een aanpassing van uw medicatie tijdens een beklimming.

De gevolgen van Stress

Terwijl Berg klimmen voordelen uw welzijn brongebruik veilig, een uitoefenen dat leidt tot stress, dient te worden vermeden, zoals stress en frustratie vaak leiden ongezonde pieken in uw bloeddruk tot. Beperk uw risico voor stress door het vermijden van bergbeklimmen op dagen wanneer de prognose om slechte weersomstandigheden vraagt, met inbegrip van onweer en bliksem. Neem genoeg water en gezonde snacks, evenals een mobiele telefoon en een kaart en een kompas. Vraag een partner om je zoveel mogelijk mee en uw vrienden en familie bewust maken van uw plannen zodat ze kunnen weten wanneer u kunt verwachten van uw rendement. Zorgen eventuele medicatie voorgeschreven voor de behandeling van uw hoge bloeddruk ligt vlakbij tijdens uw klim en makkelijk bereikbaar.

Veiligheidsoverwegingen

Hoewel de meeste vormen van lichaamsbeweging zijn aanbevolen voor mensen met hoge bloeddruk, moeten krachttraining workouts met de nodige voorzichtigheid worden benaderd. Terwijl krachttraining mogelijk van uw conditie met toestemming van uw arts profiteren kan, activiteiten zoals Gewichtheffen meestal tot gevolg dat een dramatische stijging van de bloeddruk. Beperk uw risico voor een piek van de bloeddruk met behulp van de juiste hijs technieken en normaal ademen in plaats van proberen uw adem in te houden. Streven naar het opheffen van lichtere gewichten, die minder dreigen te veroorzaken stam, en plannen van uw training en medische zorg te zoeken als u last heeft van pijn op de borst of ademhaling problemen.


gerelateerde artikelen