Bijwerkingen van Metoprolol succinaat ER 50 mg Tabs

September 22

Metoprolol succinaat is een medicijn gebruikt voor de behandeling van hartfalen, hoge bloeddruk en pijn op de borst. Volgens «««Drugs.com is metoprolol succinaat een beta-adrenergic blocker dat werkt om te ontspannen van de spieren van uw hart en veroorzaken meer bloedtoevoer naar hen. Daarnaast kan het ook worden gebruikt voor de behandeling van abnormale hart ritmes. De National Library of Medicine zegt dat metopropolol succinaat is beschikbaar als een uitgebreid-release tablet. Uw arts kan voorschrijven van deze medicatie dagelijks 50 mg. In feite, is de typische dagelijkse startdosis van metoprolol succinaat 25-100 mg.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Volgens «««Drugs.com veroorzaakt metoprolol succinaat meestal diarree, constipatie, brandend maagzuur, hoofdpijn en droge ogen. Diarree kan leiden tot uitdroging en verlagingen van de kalium. Wanneer u gedehydrateerde bent, uw huid zeer droog en u niet zo vaak plassen. Kelderende kalium niveaus kunnen provoceren asthenie (fysieke zwakte), spierstijfheid en pijn. Metoprolol succinaat kan ook leiden tot duizeligheid, slapeloosheid, vermoeidheid en buikpijn. Ga niet voorbij aan deze manifestaties, vooral als ze meer dan twee weken duren.

Ernstige bijwerkingen

De National Library of Medicine zegt dat metoprolol succinaat kan verergeren pijn op de borst. Metoprolol succinaat kan soms zelfs tot een hartaanval leiden. U moet deze drug onder toezicht van uw arts stoppen als hij zal de dosering geleidelijk taps. Drugs.com zegt dat metoprolol succinaat van andere ernstige bijwerkingen omvatten moeite met ademhalen, een trage hartslag (bradycardie), geelverkleuring van de huid, flauwvallen en hallucinaties. Bellen met uw arts wanneer metoprolol succinaat tot deze manifestaties leidt.

Andere punten van zorg

Vermijd metoprolol succinaat als u beta-adrenergic-blokkers niet kan tolereren. Moeite met ademhalen en vernauwing van je keel zijn fysieke tekenen van een potentieel levensbedreigende allergische reactie. Gebruik geen metoprolol succinaat als u last van bronchospastic ziekten zoals astma of longemfyseem heeft. Dit medicijn kan uw luchtwegen samentrekken en verergeren deze voorwaarden. Hoge bloeddruk kan leiden tot wanneer u metoprolol succinaat nemen terwijl het lijden aan Feochromocytoom, een aandoening van de bijnieren. Metoprolol succinaat kan verergeren perifere vaatziekten en masker tekenen van diabetes en thyrotoxicosis (uiterst overactieve schildklier), zegt ook, de National Library of Medicine.


gerelateerde artikelen