Hoe te leven met HPV

October 4

Hoe te leven met HPV

Volgens de Cleveland Clinic zijn er meer dan 100 verschillende onderdelen van het humaan papillomavirus, 30 waarvan de geslachtsdelen in zowel mannen als vrouwen kan infecteren. Het humaan papillomavirus, ook bekend als HPV, is de meest voorkomende seksueel overdraagbare infectie, meldt de Centers voor Disease Control and Prevention. HPV is het doorgegeven van persoon tot persoon via direct seksueel contact. Volgens de Cleveland Clinic, er zijn enkele symptomen die aanwezig zijn, daarom vele mensen weten niet dat ze hebben HPV. Het meest voorkomende symptoom is wratten in het genitale gebied.

Stap 1

Praat met uw partner. Dit kan een moeilijke stap, maar het is belangrijk om te vertellen uw partner hebt u HPV. Praat met uw partner over uw specifieke situatie en wat je weet over uw stam van HPV. Open en eerlijk en laat uw partner om vragen te stellen. Uw partner wellicht enige tijd om na te denken over wat u heeft gezegd.

Stap 2

Behandeling krijgen. Hebt u een genitale wratten, is het belangrijk voor u om te praten met uw arts over de behandelingsopties. Er is geen remedie voor HPV; echter, ongeveer 70 tot 90 procent van de gevallen zijn uitgeschakeld door de persoon die het immuunsysteem, meldt de Cleveland Clinic. Wanneer behandeling nodig is, kan het opnemen of medicijnen voor het opruimen van de genitale wratten of het hebben van hen verwijderd.

Stap 3

Praktijk veilige sex. Aangezien HPV is verspreid via contact met de geslachtsdelen, is onthouding de enige manier om te voorkomen dat de overdracht van HPV. Voor degenen die wensen te blijven streven naar seksueel contact, kunnen condooms helpen voorkomen dat de overdracht van HPV.

Stap 4

Ga naar de dokter om uw uitstrijkje en bekken examen. Regelmatige screenings en test zijn belangrijk voor monitor cervicale wijzigingen die vooraf kanker zou kunnen zijn. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention moeten vrouwen ouder dan 30 jaar een HPV-test samen met hun uitstrijkje. De HPV-test is een hulpmiddel van de screening gebruikt om baarmoederhalskanker te controleren.

Stap 5

Get gevaccineerd. Het HPV-vaccin dekt niet alle stammen van het virus, maar kunt u beschermen tegen enkele van de soorten die tot baarmoederhalskanker uitgroeien kunnen. Het vaccin is goedgekeurd voor meisjes en vrouwen negen tot en met 26 jaar oud.

Waarschuwingen

  • Raadpleeg altijd uw arts over eventuele vragen of problemen hebt.

Wat die u nodig hebt

  • Medicijnen
  • Condooms

gerelateerde artikelen