Aldosteron & kalium

October 2

Aldosteron & kalium

Kalium is een geladen mineraal dat is zeer belangrijk voor goede elektrische geleiding in het lichaam. Als zodanig is het bijzonder belangrijk voor de zenuw en de spier cellen. De niveaus zijn zeer strak geregeld in het lichaam. Een bron van verordening is het hormoon aldosteron. Het is belangrijk om te overleggen met een arts voor de diagnose en behandeling van medische aandoeningen.

Kalium-verordening

Kalium is geconsumeerd in het dieet en geabsorbeerd door middel van speciale eiwitten kanalen in de cellen van de darmwand voering. Orale toediening helpt vertragen van het tempo van de toename van het bloed, zodat de nieren kunnen omgaan met de toename van kalium. Eenmaal in het lichaam, kalium wordt verdeeld anders binnen en buiten de cellen, met een hoge concentratie binnen cellen en een lage concentratie buiten hen. Aldosteron signalen de nieren kalium uitscheiden in de urine.

Aldosteron productie

De bijnieren zijn gepaarde organen die boven de nieren in de rug zitten. De bijnierschors of buitenlaag, produceert steroïdhormonen uit cholesterol. Signalen uit het bloed veroorzaken de nieren om min of meer aldosteron.

Effecten

Naast de signalering de nieren kalium uitscheiden, bevordert aldosteron de absorptie van natrium. Het doet dit door signalering nier cellen produceren en het activeren van pompen die het toegangsniveau van mineralen in de urine en bloed. De resultaten omvatten verlaagd kalium, terwijl de verhoogde natrium het vochtgehalte van het bloed verhoogt en de bloeddruk verhoogt.

Aandoeningen en medicijnen

De drugs amiloride en spironolacton verzetten aldosteron. Ze hebben het effect van de verlaging van de bloeddruk en het kalium verhogen. Een laag niveau van aldosteron wordt hypoaldosteronism genoemd, en wordt vaak veroorzaakt door problemen met de bijnier. Hyperaldosteronisme, of hoge aldosteron niveaus, kunnen voortvloeien uit een overmatige groei van de bijnieren of onjuiste signalering van bloed hormonen.


gerelateerde artikelen