Oefenen en een L2-dwarslaesie

December 8

Oefenen en een L2-dwarslaesie

Het ruggenmerg is een essentieel element van het zenuwstelsel dat de lengte van de achterkant loopt en is ingekapseld binnen de wervels voor bescherming. De wervelkolom wervels worden genummerd volgens hun overeenkomstige afdelingen van het ruggenmerg, die uit vier segmenten bestaat: de cervicale, thoracale, lumbale en sacrale. De zenuwen van het ruggenmerg dienen verschillende regio's van het lichaam, zodat een blessure van een bepaald gebied meestal in verlies van functie onder het niveau van het letsel resulteert. Artsen classificeren om deze reden vaak ruggenmerg letsel volgens hun locatie te helpen bij het bepalen van de omvang van de schade. Dit zal ook helpen met het bepalen van het niveau van activiteit en oefening die mogelijk is met een dwarslaesie.

Identificatie

Het deel van het ruggenmerg bekend als de lumbale regio geeft zenuw functie aan de lagere delen van het lichaam, met inbegrip van de heupen, benen en billen. Een dwarslaesie is niet altijd het resultaat van een volledige onderbreking in het ruggenmerg; het snoer is daarentegen vaak beschadigd genoeg dat onder het niveau functioneren wordt gecompromitteerd. Een dwarslaesie van L2 is in de lumbale regio van de rug, die is gevonden tussen de thoracale en de sacrale secties. Een persoon met een L2-dwarslaesie wellicht functie in de lagere benen, knieën en heupen. Het vermogen om te lopen kan nog wel een optie, met name met het gebruik van hulpmiddelen.

Bovenste extremiteiten

Oefeningen voor ruggenmerg letsel bestaan uit die aërobe en die krachttraining bieden. Hebt u een L2-dwarslaesie, kan u cardiovasculaire oefeningen die de armen, schouders en bovenlichaam werken uitvoeren. Sommige van deze soorten oefeningen eventueel met behulp van arm machines of roeien machines, die de hartslag en de conditie van het hartvaatstelsel verhogen zal te fietsen. Bovendien, gewichtheffen en weerstand opleiding voor de armen gaat om versterking van het bovenlichaam en stretching van de spieren. Dit kan worden uitgevoerd door het opheffen van de arm gewichten aan het werk van de bovenarmen en schouders.

Onderste extremiteiten

U kan ook de werken van de onderste extremiteiten voort te zetten met een oefenprogramma. Met de hulp van een fysiotherapeut, kunt u oefeningen gebaseerd op uw niveau van functioneren onder de L2-schade uitvoeren. Sommige mensen kunnen staan of lopen en mogelijk op te nemen van gemodificeerde oefeningen waarbij u deze spiergroepen gebruikt. Bovendien bereik van beweging oefeningen, die worden uitgevoerd met de hulp van een verzorger, help moeten mogelijk te rekken van de spieren en stijfheid en atrofie te voorkomen.

Aanbevelingen

Een succesvolle uitoefening programma voor een L2-dwarslaesie omvat reguliere trainingen ter bevordering van de maximale voordelen. Patiënten met ruggenmerg letsel kunnen moeten besteden een minimum van drie tot vier dagen per week in een oefenprogramma om consistentie te waarborgen. Sommige oefeningen kunnen thuis, gebeuren terwijl anderen het gebruik van adaptieve apparatuur, afhankelijk van het algemene niveau van functioneren vereisen kunnen. Hebt u een L2-spinale blessure, kunt u werken met een fysiotherapeut om te onderwijzen u oefeningen om samen te werken of te werken op uw eigen tempo thuis.


gerelateerde artikelen