Welke oorzaken spier dichtheid post-workout?

November 15

Hoewel er verschillende soorten spieren in het menselijk lichaam, wanneer iemand spier dichtheid noemt, praten ze meestal over stijfheid in de skeletspieren. Skeletspieren worden gekoppeld aan je botten en zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse verkeer; deze spieren kunnen over het algemeen ervaren krapte voor tal van redenen. Spier dichtheid post workout wordt echter meestal veroorzaakt door vertraagde begin spierpijn.

Scheuren van uw vezels

Als de American Council on Exercise rapporten, vertraagde begin spierpijn meestal vindt plaats voor 24 tot 72 uur na het sporten, en komt ook tot uiting in de vorm van de spierpijn en benauwdheid. Hoewel sommige details over de oorsprong van DOMS discutabel, volgens de American College of Sports Medicine zijn, de meeste deskundigen het erover eens dat DOMS als gevolg van microscopische tranen in de spiervezels ontstaan tijdens lichamelijke activiteit gebeurt. Een van de redenen waarom uw spieren strak met DOMS voelen immers zwelling ontwikkelt in het getroffen gebied.

Behandelingsopties

Meestal DOMS symptomen niet medische aandacht vereisen, en beginnen te verdrijven na 72 uur. Symptomen zijn meestal de meest intense gedurende de eerste 24 tot 48 uur na het sporten. Er is een breed scala van behandelingsopties van de voorgenomen; echter als de "British Journal of Sports Medicine" en de Universiteit van New Mexico onderzoekers wijzen, geen rechtsmiddelen zijn bewezen, en alle hebben uiteenlopende resultaten. Een paar behandelingen omvatten over-the-counter pijnstillers, massages, acupunctuur, yoga, compressie en voedingssupplementen zoals vitamine C en E.

DOMS voorkomen

DOMS is ervaren door mensen van alle fitnessniveaus, en is niet volledig te voorkomen. Tijdens het opwarmen van je spieren door middel van activiteiten zoals uitrekken mei niet helemaal voorkomen dat pijn, de American Council on Exercise meldt dat het kan voorkomen of op zijn minst mogelijke symptomen van spier dichtheid verminderen. Bovendien geeft pacing uw trainingsintensiteit geleidelijk progressieve wijze uw spieren de kans aan te passen aan uw activiteit efficiƫnter, waarmee ook de mate van het mogelijke symptomen verminderen. ACE adviseert ook dat gezonde voeding en hydratatie kunnen helpen verminderen de intensiteit van DOMS. ACE verder raadt aan dat als je voor meer dan 60 minuten te oefenen, elektrolyt-rijke dranken drinken kan helpen voorkomen dat spierkrampen.

Aanvullende overwegingen

Als u ernstige spierpijn, zwakte of krampen ondervindt, moet u wellicht verder gegaan dan de microscopische breuken van DOMS, en heb eigenlijk trok of heen en weer geslingerd door spiervezels, die is een spierspanning. Milde stammen kunnen meestal worden behandeld thuis door middel van de methode van de rijst voor ongeveer een week, waarin rust, het gebruik van koelelementen, compressie en verheffen het getroffen ledemaat. Ernstige spanningen, die kunnen worden levensgevaar, zou vereisen medische aandacht.

Ook, als u krapte van de spieren in je armen en benen ondervindt, samen met pijn op de borst of benauwdheid op elk gewenst moment--met inbegrip van post workout--medische hulp inroepen zo spoedig mogelijk. Zoals Harvard Medical adviseert, hiervan voorbeelden zijn symptomen van een hartaanval of andere medische aandoening.


gerelateerde artikelen