Waarom meisjes & vrouwen hebben abortussen?

June 1

Waarom meisjes & vrouwen hebben abortussen?

Terwijl het onderwerp abortus omstreden in de Verenigde Staten is, blijft het een juridische persoonlijke keus voor vrouwen en meisjes. De resolutie om een abortus is voor veel meisjes en vrouwen, een zware dobber die wordt beïnvloed door vele sociale, persoonlijke en externe druk.

Verantwoordelijkheid

Volgens een studie uitgevoerd door Wm. Robert Johnston in de Alan Guttmacher Institute (AGI) in 2004, is de meest prominente reden door meisjes en vrouwen voor een abortus hebben dat ze niet klaar voor de verantwoordelijkheid die het verhogen van een gezond, succesvol en gelukkig kind brengt. Het gaat hierbij om het gevoel van onvolwassenheid en onvermogen te verhogen van een kind. Kinderen zijn een enorme hoeveelheid werk met een constante behoefte aan aandacht, en vele malen dit betekent veel aspecten van de moeders eigen leven opofferen voor haar kind. Een vrouw kan ervoor kiezen te wachten totdat ze op een meer stabiel punt in haar leven voor een baby.

Financiële zorgen

Een verslag gedaan door Dr. Mark Lino voor de U.S. Department of Agriculture in 2009 schat dat een dual-ouder huishouden maken van minder dan $56,670 per jaar vóór belastingen $149,760 aan elk kind besteden zal voordat dat kind 18 wordt. Dit nummer wordt exponentieel stijgt als het huishouden meer geld brengt. Dergelijke hoge kosten zijn hard voor moeders die niet hebben gepland monetarily voor een kind. Bovendien duurt de tijd inzet van het verhogen van een kind uit de buurt van de Moederdag focus op haar carrière, waardoor de snelheid waarmee ze kunnen bewegen van de corporate ladder is.

Gezondheid van moeders

Bezorgdheid over zowel de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de moeder als de lichamelijke gezondheid van de foetus duren voordat een kleine 1 tot 2 procent in de AIG-studie van alle redenen voor het kiezen van een abortus. De fysieke spanning waardoor een foetus aan zijn moeder heeft het potentieel om haar te doden als ze reeds bestaande gezondheidsproblemen of zwangerschapscomplicaties heeft. De moeder kan ook geestelijk van de druk, de stress, de verplichting en de voorbereiding van een onverwachte baby worden gedestabiliseerd. Metalen of fysieke trauma's zoals deze kunnen de Moederdag vermogen te verzorgen en te verhogen van een kind in gevaar brengen.

Externe druk

Druk van ouders, voogden, collega's of significante anderen is een andere reden dat vrouwen en meisjes kiezen voor abortus. Dit is een vrij zeldzame beslissende factor met minder dan 1 procent van de vrouwen en meisjes die beweren dit als hun oorzaak volgens Wm. Robert Johnston's studie. Meisjes die al onzeker van wat ze moeten doen wanneer onverwacht zwanger kan worden beïnvloed door de mensen om hen heen omdat ze willen worden ondersteund door de mensen zij die het dichtst bij.

Verkrachting, Incest en culturele motieven

Vanuit een zeer klein percentage van de beslissende factoren volgens Johnston studie zijn abortus wegens verkrachting, incest of geslacht selectie. Een zwangerschap ten gevolge van verkrachting of incest kan worden afgebroken vanwege slechte emotionele banden die de moeder met het kind onder andere factoren, zoals leeftijd en de gezondheid van de moeder of de baby te hebben. Selectie van het geslacht zelden gebeurt in de VS en wordt normaal gevonden in samenlevingen die kinderen per koppel te beperken. Gender-specifieke abortussen treedt echter op als een gezin met kinderen van hetzelfde geslacht een sterke wens heeft om het verhogen van het andere geslacht.

Oudere leeftijd

Terwijl abortus over het algemeen geassocieerd met de jonge volwassen vrouwtjes is, gedaan 4 tot en met 8 procent van de vrouwen die abortus in de AIG-studie gekozen omdat ze al kinderen hadden en niet meer willen. Na het opvoeden van kinderen, de tijd, fysieke en financiële verbintenis is bekend en zulk een onderneming mogelijk niet realistisch of gewenst.

Relatieproblemen

Een nog grotere doorslaggevende factor, nemen ongeveer 12 procent van abortus redenen gesloten door Johnston, is de relatie tussen de moeder en de vader. Een moeder kan geen vertrouwen verhogen van een kind zonder de volledige steun van de vader, of ze niet graag het idee dat het kind een vaderfiguur geen zal hebben. De emotionele en mentale stress veroorzaakt door een slechte relatie heeft ook de mogelijkheid om negatief effect van de Moederdag perceptie van de zwangerschap en veroorzaken haar te bekijken met het verhogen van een gelukkig en gezond kind om een onmogelijke feat.


gerelateerde artikelen