Bijwerkingen van cafeïne terugtrekking

March 3

Bijwerkingen van cafeïne terugtrekking

Overzicht

Cafeïne blokkeert brain receptoren die de bloedvaten verwijden kunnen. Dit kan leiden tot enkele ontwenningsverschijnselen, zoals hoofdpijn. '' Energy drinks '', Cola, thee en chocolade bevatten cafeïne, maar in kleinere doses. Mensen die regelmatig consumeren van die producten kunnen ontwenningsverschijnselen hebben wanneer ze proberen te stoppen. Kinderen kunnen ook last van deze ontwenningsverschijnselen kunnen optreden zoveel als volwassenen, afhankelijk van hoeveel ze verbruiken.

Voorkomende symptomen

Bijwerkingen van cafeïne terugtrekking

Ernstige, kloppende hoofdpijn, vermoeidheid, slaperigheid en onvermogen om te concentreren of focus op activiteiten zijn veelvoorkomende symptomen die een persoon ervaart wanneer intrekking van cafeïne. De meer cafeïne dagelijks verbruikt, hoe moeilijker het is om te stoppen en de meer ernstige de ontwenningsverschijnselen worden, volgens onderzoekers van de Johns Hopkins.

Ziekte

Bijwerkingen van cafeïne terugtrekking

Misselijkheid, braken en spierpijn of stijfheid zijn andere symptomen geïdentificeerd door onderzoekers van de Johns Hopkins. Zij analyseerde 57 experimentele studies en negen enquêtes over cafeïne terugtrekking. Het onderzoek blijkt dat veel mensen gaan terug tot het gebruik van cafeïne, wanneer zij de ontwenningsverschijnselen ervaren. In de experimentele studies vonden de onderzoekers dat 50 procent van de onderwerpen had hoofdpijn en 13 procent had duidelijk lijden of problemen in het functioneren. Zelfs drinkers die had een klein kopje koffie die per dag had ontwenningsverschijnselen, maar de mensen die dronk meer had meer ernstige symptomen.

Ernstige effecten

Bijwerkingen van cafeïne terugtrekking

Andere effecten bevatten prikkelbaarheid, depressie, angst en griep-achtige symptomen. Hoge bloeddruk en convulsies kunnen ook optreden in mensen gebruikt om overmatige cafeïne. Drinken vijf tot zes kopjes koffie per dag kan leiden tot zenuwachtigheid en verhoogde stofwisseling, volgens Merck bron. Ook kunnen er golven van warme of koude sensaties die door het lichaam vegen.

De aanpak van de intrekking

Bijwerkingen van cafeïne terugtrekking

Effecten van cafeïne opgevend kunnen duren twee tot negen dagen. De piek-ontwenningsverschijnselen treden meestal op tussen 20 tot 48 uur na onthouding. De onderzoekers van de Johns Hopkins adviseren een benadering van de stap om te stoppen met cafeïne. In plaats van meteen stoppen, adviseren zij mensen is geleidelijk vervangen door cafeïnevrije producten na verloop van tijd te langzaam geven cafeïne en ontwenningsverschijnselen vermijden. Het nog steeds moeilijk zal zijn, maar de bijwerkingen kunnen niet zo ernstig zijn door te bezuinigen op de consumptie.


gerelateerde artikelen