L-fenylalanine & gewichtsverlies

March 5

L-fenylalanine & gewichtsverlies

De sleutel tot gewichtsverlies is simpel, zegt de Centers for Disease Control and Prevention: verbranden meer calorieën dan u verbruikt door het verminderen van uw inname, meer uitoefenen of beide. De chemie die ten grondslag liggen aan het proces--inclusief wat verbindingen stimuleren of onderdrukken van honger en waarom--is complex, echter, en niet volledig begrepen. L-fenylalanine, één van de negen essentiële aminozuren die je lichaam gebruikt voor het maken van eiwitten, lijkt een rol te spelen in gewicht regelgeving, maar er is meer onderzoek nodig.

L-fenylalanine en Cholecystokinine

Cholecystokinine of CCK, is een hormoon geproduceerd door cellen in de dunne darm wanneer voedsel in het spijsverteringskanaal, vooral levensmiddelen die vetten of aminozuren. L-fenylalanine is één van de aminozuren die stimuleert CCK release. Een artikel gepubliceerd in "Obesitas Reviews" in 2005 meldde dat de aanwezigheid van CCK onderdrukt de eetlust en leiden verminderde calorie-inname op de korte termijn tot kan. Maar het niet bekend of consumeren dat meer L-fenylalanine zal resulteren in meer eetlust onderdrukking of of het effect van CCK kan worden gebruikt voor bevordering van langdurige, duurzame gewichtsverlies.

L-fenylalanine en Dopamine

L-fenylalanine is nodig voor de productie van het aminozuur tyrosine. Tyrosine, op zijn beurt helpt met de synthese van dopamine, een neurotransmitter vrijgegeven wanneer u deelnemen aan een plezierige activiteit, zoals het eten van uw favoriete dessert. Een studie van de "Nutrition & Metabolism", gepubliceerd in 2008, rapporteerde een verband tussen zwaarlijvigheid en dopamine. Overeten of zich overgeeft aan mestrunderen voedingsmiddelen kan leiden tot een toename in dopamine. Wanneer u de activiteit stopt--gaan op een dieet, bijvoorbeeld--de daling van dopamine lijkt te stimuleren van de eetlust en leiden tot gewichtstoename. Houden van uw hoge dopamine niveau zou kunnen helpen het verlies van het gewicht, maar studies moeten worden gedaan met de mens, en het niet bekend of het consumeren van meer fenylalanine zal helpen.

Hoe het verhogen van uw inname van L-fenylalanine

Als u verhogen van uw inname van L-fenylalanine als onderdeel van de strategie van een gewicht-verlies wilt, inclusief tal van eiwitrijke voedingsmiddelen zoals bonen, peulvruchten, eieren, laag - en nonfat zuivel, pluimvee, vis en mager vlees in uw dieet. Swiss of provolone kaas, noten, zoals pinda's en amandelen, yellowtail vis, geroosterde zonnebloempitten kernels, varkensvlees en het donkere vlees van de kip zijn enkele van de rijkste natuurlijke bronnen van fenylalanine. Bekijk uw totale inname--als u toevoegt gewoon deze levensmiddelen in uw dieet zonder uw dagelijkse calorieverbruik onder controle te houden, je pond krijgen, ze niet verliezen.

Aan te vullen met L-fenylalanine

Nonprescription voedingssupplementen met D - of DL-fenylalanine niet worden geregeld door de Amerikaanse Food and Drug Administration. Er zijn een paar manieren om te bevestigen dat de supplementen zijn niet met schadelijke ingrediënten besmet of dat zij het bedrag van het aminozuur geadverteerd bevatten. Bovendien, er zijn niet alle studies waaruit blijkt dat langdurig gebruik van fenylalanine een veilige of effectieve gewicht-verlies-methode is. Fenylalanine suppletie kan interfereren met de functie van drugs zoals levodopa of anti-psychotische medicatie. Probeer niet met fenylalanine in uw gewicht-management strategie tot u met uw arts eerst, gesproken heb vooral als je zwanger of borstvoeding bent of een chronische medische aandoening zoals nier of lever ziekte hebt.


gerelateerde artikelen