Eiwitrijk voedsel te eten na een maag-bypassoperatie

October 22

Eiwitrijk voedsel te eten na een maag-bypassoperatie

Overzicht

Maag-bypass chirurgie helpt patiënten afvallen door het blokkeren van calorie absorptie en beperking van de grootte van de maag, zegt de gezondheid van de Universiteit van Wisconsin. Uw gezondheid te behouden en te voorkomen dat het verlies van spiermassa tijdens snelle gewichtsverlies door het consumeren van 60 tot 80 gram van eiwit dagelijks voor de rest van je leven. Eten van acht ounce eiwit equivalent--vlees, vis, gevogelte, eieren, zuivel en vlees vervangers--om te voldoen aan dit doel, raadt Highland ziekenhuis.

Vlees

Eiwitrijk voedsel te eten na een maag-bypassoperatie

Een enkel drie ounce portie vlees heeft ongeveer 21 gram eiwit, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Kies magere delen van rund-, lams- of varkensvlees en bereiden hen door grillen, roosteren, magnetron of andere laag vetgehalte koken methoden. Vervangen voor verscheidenheid, schilferige vis, zoals tonijn, tilapia of zalm en gevogelte zoals Turkije of kip als uw eiwitbron. U vinden het moeilijk te verteren, garnalen en andere schelpdieren, stringy vleeswaren en droge vissen.

Eieren

Eiwitrijk voedsel te eten na een maag-bypassoperatie

Vervang eieren voor een deel van uw eiwitvoedsel. Een dienst is gelijk aan één ei, twee eiwitten of een kwart kopje ei plaatsvervanger, volgens Highland ziekenhuis. Voorbereiden eieren zonder toegevoegd vet met behulp van nonstick spray in je koekepan. Maak een omelet van hele eieren, ei vervangen of eiwit gegarneerd met spinazie, uien, kaas of vlees voor extra voeding.

Bonen en erwten

Eiwitrijk voedsel te eten na een maag-bypassoperatie

Peulvruchten--gedroogde bonen en erwten--bieden ongeveer 16 gram eiwit per kopje, zegt de CDC. Toevoegen van nier- of garbanzo bonen aan uw salade of bovenste bruine rijst met zwarte bonen. Andere vleesloos eiwitbronnen bevatten pinda boter, tofu en soja hamburgers, zegt Highland ziekenhuis. Terwijl bonen hoog in eiwit zijn, ze zijn ook hoog in vezel en moeten niet worden gegeten totdat u hebt stapte over naar de reguliere voedsel, volgens DukeHealth.org.

Melkproducten

Eiwitrijk voedsel te eten na een maag-bypassoperatie

Zuivelproducten bieden zowel eiwitten en calcium, maar kies de nonfat versies om te voorkomen dat te veel calorieën consumeren. Een kopje melk nonfat biedt 11 gram eiwit en een portie suikervrij, nonfat yoghurt biedt 8 gram, volgens de CDC. Vermijd volvette kaas in het voordeel van een ounce van laag vetgehalte of deel-afgeroomde melk kaas, suggereert Highland ziekenhuis. Meng 1/4-kopje vet-vrije of lage vet kwark met geplette ananas voor een eenvoudig ontbijt of lunch of boven een kleine gebakken aardappel met kwark in plaats van boter.

Eiwit Shakes

Eiwitrijk voedsel te eten na een maag-bypassoperatie

Totdat uw zak rijpt, moet u wellicht moeite genoeg vast voedsel om te voldoen aan de doelstellingen van uw dagelijkse proteïne eten. Eiwit shakes gemaakt van eiwit poeder en vloeistoffen zoals water, melk, sojamelk, amandelmelk of yoghurt bieden een gemakkelijke manier om eiwit toevoegen aan uw dieet. Bij het kiezen van een eiwit poeder, kijk voor een dat biedt ten minste 15 gram eiwit per portie en niet meer dan 5 gram vet en 5 gram suiker, raadt Highland ziekenhuis. Toevoegen van vruchten en smaakstoffen voor verscheidenheid, zoals gewenst, maar plan uw maaltijden om te voorkomen dat het toevoegen van te veel calorieën.


gerelateerde artikelen