Wat Is een Foam cel?

June 15

Wat Is een Foam cel?

Schuim cellen zijn een verscheidenheid van macrofagen, of immuunsysteem cellen, die proberen om te gaan met overmatige cholesterol. Ze worden aangetroffen in het bloedvat muren en zijn gevuld met vette materiaal. Schuim cellen worden vaak aangetroffen in geval van atherosclerose.

Wat is een macrofaag?

Macrofagen zijn een soort immuun cel. Ze worden aangetroffen in bijna alle weefsels in het lichaam, en ze voornamelijk overspoelen en vernietigen van schadelijke organismen of stoffen.

Wat is een cel schuim?

Schuim cellen zijn macrofagen die grote hoeveelheden vetstoffen, meestal cholesterol hebben opgeslokt.

Wat creëert een cel schuim?

Schuim cellen worden gemaakt wanneer het lichaam macrofagen op de site van een vette storting op het bloedvat muren stuurt. De macrofaag wikkelt rond de vette materiaal in een poging om het te vernietigen en wordt gevuld met lipiden (vetten). De lipiden opgeslokt door de macrofaag geven het een "schuimend" uitstraling.

Wat zit er in een cel schuim?

Het lipide-materiaal in een cel van schuim is meestal lage dichtheid lipoproteïne (LDL) cholesterol. LDL is ook bekend als "slechte" cholesterol en een marker voor atherosclerose.

Wat is de functie van een cel schuim?

Schuim cellen zijn manier van het lichaam probeert te verwijderen van LDL-cholesterol van bloedvat plaques. Maar de macrofagen zijn vaak niet in staat om te verwijderen van de vette stortingen en in plaats daarvan een onderdeel geworden van de plaque.

Wat kan worden gedaan over het schuim cellen?

Schuim cellen worden vaak gevonden in de vettige strepen en plaques binnen het bloedvat muren. Schuim cellen een specifieke tekenen of symptomen niet doen afgeven, maar ze behoren tot de oorzaak van atherosclerose. Omdat ze microscopische in grootte zijn, kunnen ze alleen worden echt gedetecteerd door een vettige plaque onder een microscoop te onderzoeken nadat het is verwijderd uit het lichaam.

Schuim cel ontwikkeling kan worden vertraagd, echter. Verminderen van de inname van LDL cholesterol en verhogen van de inname of high density lipoproteïne (HDL, ook wel bekend als "goede") cholesterol zal de lipiden die de macrofagen verzwelgen tot schuim cellen verwijderen. Als schuim cellen worden gevonden om aanwezig te zijn al, zijn standaard behandelingen voor atherosclerose geschikte behandeling.


gerelateerde artikelen