Amandel boter allergie

March 31

Amandel boter allergie

Noten, zoals amandelen, zijn een van de belangrijkste oorzaken van fatale en bijna fataal voedsel reacties de Verenigde Staten. Als u allergisch bent, kan u reageren na het eten van rauw of verwerkte amandelen, zoals amandel boter. Veel deskundigen adviseren alle noten en pinda's, vanwege het risico van kruisbesmetting te voorkomen. Amandelen zijn ook gekoppeld aan allergieën voor sommige vruchten en boom stuifmeel, aangezien ze leden van dezelfde familie zijn.

Oorzaken

Als u allergisch bent, je lichaam overreageert op een proteïne, of profilin, in de amandelen. Uw immuun systeem produceert immunoglobuline, een antilichaam en histamine. Volgens de Amerikaanse Academie van allergie, astma en immunologie, 3 à 4 procent van de mensen in de Verenigde Staten met voedsel zijn allergieën allergisch voor noten. Allergieën ontwikkelen vaak bij kinderen, en ongeveer 9 procent ontgroeid hen door de leeftijd van 6. Hoewel gewoonlijk ingedeeld als noten, zijn amandelen leden van de Rosaceae familie van fruit, waaronder appels, peren, perziken en abrikozen. Je bent meer kans op allergische als een familielid een allergie heeft, hoewel onderzoekers niet waarom weet.

Symptomen

Symptomen treden meestal snel na het eten van amandelen of amandel boter op. Zij omvatten een jeukende huiduitslag, niezen, wheezing, een loopneus of verstopte neus en jeukende, waterige ogen. Krampen, misselijkheid, braken of diarree kan optreden. In sommige gevallen kunt u een zeer ernstige, anafylactische reactie hebben. Als je keel zwelt en u problemen ondervindt bij het ademhalen, een plotselinge daling van de bloeddruk of een zwak, snelle pols, medische hulp inroepen noodsituaties.

Tests en diagnose

Als u vermoedt u dat of uw kind allergisch voor amandelen is, praat met uw arts en beschrijf de symptomen. U kan worden gegeven van een lichamelijk onderzoek en vroeg de medische geschiedenis van je familie. Het meestal gediagnosticeerd door een huid- of bloedonderzoek. In een huidtest, is uw huid geprikt zodat een kleine hoeveelheid allergeen onder het oppervlak. Als u allergisch bent, zal een huiduitslag ontwikkelen. In een bloedonderzoek, een steekproef wordt geanalyseerd op antilichamen, de reactie van uw lichaam aan een allergeen.

Behandeling en medicijnen

U kunt trakteren milde tot matige symptomen met voorgeschreven of over-the-counter antihistaminica. Bent u in gevaar van anafylaxie, zal uw arts meestal een adrenaline-auto-injector voorschrijven. Draag dit met u te allen tijde, en het injecteren van uw dij bij het eerste teken van een ernstige bijwerking. Zorg ervoor dat uw familie en vrienden weten hoe het te gebruiken. Ga direct naar de SEH na gebruik.

Preventie

De beste manier om te voorkomen dat een reactie is om te voorkomen dat alle levensmiddelen die amandelen en andere noten. Aangezien het een gemeenschappelijke allergenen, vereist de Food and Drug Administration alle fabrikanten aan levensmiddelen van etiket met noten. Vele labels ook zeggen als ze zijn gemaakt in een fabriek die noten te verwerken, maar dit niet verplicht is. Vergeet niet, noten kunnen worden gevonden in onverwachte voedsel, zoals salades, dressings, sauzen, hamburgers en taarten. Amandelolie is ook vaak gebruikt in lotions en shampoo. Controleer alle etiketten zorgvuldig. Altijd restaurant medewerkers vertellen over uw allergie en gedetailleerde vragen over ingrediënten en voedselbereiding.


gerelateerde artikelen