Lijst van mondelinge chemotherapie Drugs

April 16

Lijst van mondelinge chemotherapie Drugs

De American Cancer Society definieert mondelinge chemotherapie als een geneesmiddel dat via de mond wordt genomen om kanker te behandelen. De meerderheid van de chemotherapie drugs intraveneus worden toegediend, maar de orale chemotherapeutische geneesmiddelen net zo effectief zijn. Aangezien de meeste drugs zijn niet in mondelinge vorm, hebben niet alle soorten kanker mondelinge chemokuren beschikbaar. Niet alle chemotherapie drugs, orale of intraveneuze, worden genomen volgens hetzelfde schema, en uw arts zal u vertellen wanneer de voorgeschreven medicatie nemen.

Capecitabine (merknaam Xeloda)

Capecitabine wordt gebruikt voor de behandeling van borstkanker en dikke darm en colorectal kanker. Mogelijke bijwerkingen zijn misselijkheid en braken, gevoelloosheid of tintelingen in de extremiteiten, toegenomen vermoeidheid, irritatie van de huid en de mond zweren.

Mondelinge Cyclophosphamide (merknaam Cytoxan)

Cyclofosfamide wordt gebruikt voor een breed scala aan kanker. Het gaat hierbij om borstkanker, leukemie, cutane T-cel lymfoom, longkanker, multiple myeloom en eierstokkanker. Deze drug kan veroorzaken haaruitval, misselijkheid en braken, mond zweren en verlies van eetlust, volgens de American Cancer Society.

Etoposide (merknaam Toposar)

Etoposide is gebruikt voor de behandeling van prostaatkanker, Kaposisarcoom, kleincellige longkanker en lymfoom. Bijwerkingen eventueel verhoogd risico van infectie, haaruitval, verlies van eetlust, misselijkheid en braken.

Idarubicin (merknaam Idamycin)

Deze mondelinge chemotherapie drug wordt gebruikt voor de behandeling van borstkanker en acute nonlymphocytic leukemie. Deze drug kan leiden tot een verhoogd risico van infectie, misselijkheid en braken, huiduitslag en haar verlies van de huid.

Vinorelbine (merknaam epirubicine)

Vinorelbine wordt gebruikt voor de behandeling van niet-kleincellige longkanker en kanker van de borst. Bijwerkingen kunnen zijn constipatie, vermoeidheid en zwakte, verhoogd risico op infectie en misselijkheid en braken.

Imatinib (merknaam Glivec)

Imatinib wordt gebruikt voor de behandeling van chronische myeloïde leukemie. De drug kan leiden tot gewichtstoename, diarree, spierpijn, vermoeidheid, maagpijn en huid uitslag.

Toekomstige richtingen

Als gevolg van de voortdurend veranderende aard van de wetenschap en geneeskunde is dit niet een uitgebreide lijst van alle orale chemotherapeutische geneesmiddelen. Verschillende klinische proeven voor het verkennen van verschillende regimes van chemotherapie en andere behandelingen zijn nog gaande.


gerelateerde artikelen