Splenda goed is voor een caloriearm dieet?

April 7

Splenda goed is voor een caloriearm dieet?

Na een caloriearm dieet betekent suiker inname beperken. Hierbij bezuinigen op suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken zoals koffie, thee, niet-dieet frisdrank, vruchtensap en sport dranken. Suiker is geladen met calorieën, kan dit leiden tot gebitsproblemen en het verhoogt niveaus van triglyceride in het bloed. Met behulp van een alternatief voor suiker zoals Splenda lijkt misschien een goed idee wanneer op een caloriearm dieet; Nochtans, zelfs kunstmatige zoetstoffen moeten met mate worden geconsumeerd.

Wat is Splenda?

Splenda, ook wel genoemd sucralose, bestaat zeer door suiker te verwerken om de calorieën en koolhydraten, zodat na wordt ingenomen, het passeert het lichaam zonder voor energie wordt afgebroken. Splenda is veel zoeter dan suiker, maar het is laag in calorieën, en het lichaam doet niet behandelen als een koolhydraat. Het is goedgekeurd voor gebruik door de Food and Drug Administration, en het kan deel uitmaken van een gewichtsverlies plan, om te helpen voldoen aan een zoetekauw. Aangezien het veel zoeter is dan suiker, is minder van nodig om dezelfde smaak maken.

Gewichtstoename

Terwijl bezuinigen op suiker inname ook op calorieverbruik bezuinigen zal, kan consumeren te veel producten met kunstmatige suikers, zoals Splenda, daadwerkelijk bijdragen tot gewichtstoename. Terwijl veel meer onderzoek nodig is, is het blijkt dat het consumeren van kunstmatige suikers de hersenen veel beïnvloeden kan zoals gewone suiker doet. Wanneer de hersenen de consumptie van zoetheid zintuigen, stuurt het signalen dat er meer voedsel nodig is. Deze signalen wordt voortgezet totdat een gevoel van volheid wordt bereikt. Echter, aangezien de kunstmatige zoetstoffen zoals Splenda bevatten geen calorieën en worden niet behandeld zoals koolhydraten, zij niet leiden tot gevoelens van volheid, meldt de Harvard School of Public Health. Uiteindelijk kan dit leiden tot meer calorieën eten en gewichtstoename.

Blood Sugar Control

Als je calorie-en suiker kijkt omdat u hebt of op risico voor diabetes zijn, zal zowel calorieën en koolhydraten consumptie verminderen door het vervangen door gewone suiker met een product zoals Splenda. Beperkende inname van beide kan helpen controle bloedsuikerniveaus. Voorzichtigheid moet echter nog worden gebruikt, omdat tijdens de verwerking, extra ingrediënten kunnen worden toegevoegd die calorieën en koolhydraten bevatten. Producten zoals Splenda zijn toegestaan om te adverteren dat zij calorie en carb vrij zijn, omdat de inhoud per portie zo laag is, stelt de American Diabetes Association. Één pakje Splenda eigenlijk bevat vier calorieën plus een beetje minder dan 1 gram koolhydraten. Als meer dan één pakket elke dag of als het consumeren van voedingsmiddelen die zijn gemaakt met Splenda, kan calorieën en koolhydraten consumptie beginnen te kloppen.

Oplossing

Met behulp van Splenda moet worden gereserveerd voor een occasionele behandelen, zoals het gebruik ervan niet bewezen is om op lange termijn gewichtsverlies, neemt nota van de Cleveland Clinic. Dieet dranken en voedingsmiddelen die zijn gemaakt met Splenda bevattende producten zijn vaak leeg-calorie voedsel of calorie-gratis levensmiddelen die bieden weinig tot geen voedingswaarde. Daarnaast kan uw gezondheid kan worden beïnvloed als u dieet dranken in plaats van gezonder alternatieven zoals water en vetarme melk consumeren. Voor een goede gezondheid moet u ten minste zes tot acht 8-oz. glazen water elke dag; dieet dranken helpen niet die eis te voldoen. Als je snoepjes zijn verlangen, zelfgebakken goederen met behulp van Splenda zijn een betere optie dan de winkel koopt producten, en een occasionele dieet drank is meestal OK voor de meeste. Echter, op de lange termijn, is het best te beperken van alle soorten zoetstoffen uit het dieet, met uitzondering van natuurlijk voorkomende suikers, die worden aangetroffen in fruit, groenten en vetarme zuivelproducten.


gerelateerde artikelen